SM-maastoista joukkuepronssia

 

 

Kestävyysjuoksuväki kokoontui Imatralla missä ratkottiin maastojuoksun Suomen mestaruudet. Kesäinen sää  ja hyvät järjestelyt sekä aiempia vuosia suurempi osanottajamäärä loi kisoihin urheilujuhlan tuntua. Kahden kilometrin mittainen rata oli varsin vaativa jyrkkien nousujen ja laskujen johdosta. Kovapintainen rata suosi ratajuoksijoiden  askellusta.

Lempäälän Kisasta kisoihin osallistui neljä urheilijaa. Kotiin tuomisena oli yksi mitalli kun Marika Kranni, Noora Nyrö ja Johanna Sällinen saavuttivat N 19-sarjan joukkuekisassa pronssimitalin. Erkki Seppäsen miesmuistin perusteella tämä on ensimmäinen joukkuemitalli maastojuoksusta Lempäälän Kisalle.

Henkilökohtaisessa kisassa  4km matkalla Johanna oli 14. (aika 16.04), Noora 15. (16.11) ja Marika 32. (18.29). Johanna jäi himmeimmästä mitallista minuutin verran. Johanna ja Noora taittoivat matkaa samaa tahtia ja juoksivat taktisesti kypsästi ja nousivat jälkimmäisellä kierroksella muutamia sijoituksia.

Marikan lähtökohdat kisaan olivat epävarmat koska oikeassa reidessä ollut vamma oli estänyt juoksemisen parin viimeisen viikon aikana. Marika lähtikin kisaan tavoitteena juosta maaliin minkä hän urheasti toteutti ja varmisti näin joukkuetuloksen.  Saavutettu joukkuepronssi antaakin juoksijattarille korkeaoktaanista biopolttoainetta motivaatiomoottoreihin.

 

Iiro Niskanen osallistui M 22-sarjan vaativalle 6km matkalle. Iirolta löytyi pitoa ylämäkiin ja rullausta alamäkiin ja saavutuksena oli hienosti seitsemäs  ajalla 19.31. Pronssimitaliin oli eroa  puolisen minuuttia. Iiro kilpailee sarjassa ensimmäistä vuotta.

 

 

Tulokset: http://www.imatranurheilijat.fi/SMmaastot2007