Sisulisämaastoissa Virroilla 30 lekiläistä ja tuliaisina 14 mitalia!

Hämeen piirin sisulisäikäisten kauden mestaruuskilpailut alkoivat maastojuoksuilla 14.5. Virroilla keskusurheilukentän lähiympäristössä. Tummat pilvet leijuivat sääennusteiden muodossa kisan yllä vielä aattopäivinä, mutta lopulta LeKi-joukkue selvisi kisoista kastumatta.

Edellisvuosien tapaan mitataan seurojen välistä menestystä eri mittareilla, joista selkeimmät ovat osallistujamäärät ja mitalitilasto. Kisoissa väri oli valtaosin punainen, sillä Pyrintö oli tuonut ison joukon urheilijoita kisaamaan. LeKi Yleisurheilulla matkassa oli lopulta mukavasti 30 juoksijaa. Saman verran potentiaalisia kisaajia oli joukkueesta tällä kertaa poissa.

LeKin mitalimäärä oli mainio, kaikkiaan 14, joista puolet mestaruuksia sekä viisi hopeaa ja kaksi pronssia. Viime vuoden Nokian jättipottijytkystä (24 mitalia) toki jäätiin, mutta tämä oli loistosuoritus joukkueelta! Mitalitilastossa LeKi oli kisojen toiseksi paras seura, vain niukasti kärkijoukkuetta perässä. Mestaruuksia joukkue nappasi yhtä paljon kuin Pyrintö, mutta kakkossijoja pari vähemmän, joka ratkaisi järjestyksen.

Muistetaan heti perään taas, että mitalit ovat vain yksi tapa seurata tuloksia. Mahtavaa oli nähdä koko laadukas joukkue iloisena ja toisiaan kannustamassa. Lisäksi jokainen suoriutui itse kisatapahtumista erittäin hyvin! Yhteinen mukava kisapäivä bussimatkoineen on yhtä tärkeää kuin urheilusuoritukset tai mitalit.

Seurojen välinen mitalitilasto.

Kisatapahtumat lekiläisittäin ja sarjoittain:

T9: Viivi Komu, Iina Niemelä ja Niia Niemelä
Lekiläisten kisapäivä sai lentävän lähdön, kun nuorimpien tyttöjen sarjassa Iina otti selkeän mestaruuden! Niia juoksi tasaisen kisan ollen kuudes ja Viivi taisteli hienosti matkan loppuun sijoittuen kahdeksanneksi. Palkintojenjaossa oli iloisia ilmeitä ja riemua, kun tyttökolmikko pokkasi vielä joukkuemestaruuden!

P9: Oliver Kaikkonen, Viljami Kuusjärvi ja Alvar Olander
Pojat jatkoivat siitä mihin tytöt jäivät ja laittoivat jopa pikkuisen paremmaksi. Oliver Kaikkonen oli koko kisan ajan kärkipäässä ja otti upeasti mestaruuden! Uusi tuttavuus Alvar Olander pisteli matkan hienosti ja venyi lopussa pronssille. Myös vuotta nuorempi Viljami Kuusjärvi näytti sitkeytensä ja oli kärkikuusikon tuntumassa kahdeksantena. Poikien upeat sijoitukset tiesivät myös joukkuemestaruutta!

T10: Linnea Antinaho, Sara Huntus ja Veera Rantala
Tyttöjen kymppisarja oli kisojen suurin, kun starttiviivalla oli lähes 40 kisaajaa. LeKi-kolmikko oli erittäin tasainen, siitä kertovat myös tyttöjen sijoitukset. Linnea oli kisan 18., Veera 20. ja Sara 21, taakse jäi lähes puolet kisaajista. Joukkuetuloksissa joukkueen sijoitus oli kuudes.

P10: Eelis Kuusjärvi, Otso Luodeslampi, Eero Ranta ja Antti Urvanta
Matkassa oli mainio LeKi-nelikko. Eero teki jälleen nousujohteisen juoksun ja kamppaili mitalista loppuun saakka. Maaliintulohässäkässä kaverit saatiin lopulta toisistaan eroon ja Eero oli neljäs. Eelis nousi hienosti sijalle seitsemän ja Otso oli kymmenes. Kun uusi kisaaja Antti oli vielä sijalla 11, niin hieno kokonaispanos pojilta. Hyvät sijat toivat joukkuekisassa kolmikolle Eero-Eelis-Otso iloiset hopeat!

T11: Ella Noora Haapalehto, Oona Kaikkonen ja Sofia Mikkonen
Tämän sarjan kisa oli lähes toisinto viime vuodesta, kun matkassa olivat samat kovat tytöt. Ella Noora taisteli voitosta ja oli selvä hopeamitalisti! Sofia oli kovassa kisassa kuudes ja Oona heti seuraavana. Tyttöjen loistavat sijoitukset tiesivät edellisvuoden tapaan joukkuekilpailun voittoa!

P11: Luukas Janatuinen, Eetu Komu, Luukas Lipponen ja Miika Niemelä
Viimeiseen 1km matkalle LeKistä oli laittaa neljä juoksijaa. Eetu juoksi koko ajan kärjen tuntumassa ollen kuudes. Luukaksista Lipponen nousi mainiosti sijalle kahdeksan ja Janatuinen kamppaili maaliin sijalla 13. Neljäs edustaja Miika oli sijalla 20. Joukkuekisassa Eetu ja 2x Luukas olivat tyytyväiset hopeamitalistit!

T12: Disa Huntus ja Hetta Niemelä
Matka kasvoi kahteen kilometriin. Hetta juoksi koko kisan kärjen tuntumassa ja oli kärkikolmikon takana neljäs. Disa teki tasaisen ja nousujohteisen juoksun ollen sijalla 12. Harmittavasti kolmatta LeKi-edustajaa ei ollut matkassa, joten tarjolla ollut joukkuemitali jäi ottamatta.

P12: Ei LeKi-edustajia
Todella harmillista...

T13: Emma Ranta
Sarjassa oli lopulta vain yksi LeKi-tyttö. Emma on tehnyt lekiläisistä suurimman kehitysharppauksen ja taktisen nousujohteisen kisan jälkeen sijoitus oli erinomaisesti kuudes!

P13: Leevi Lámpen, Manu Mäenpää ja Atte Urvanta
Talvikaudella tehdyt muut lajit näkyvät näiden poikien otteissa, siis positiivisessa mielessä. Manu juoksi helpon näköisesti ja taisteli pronssimitalin! Atte nousi lopussa sijalle 7 ja Leevi oli heti perässä 8. Joukkuekisassa pojat palkittiin hopeamitalein!

T14: Helmi Karjainen
Päivän yksi sykähdyttävimpiä hetkiä. Uusi kisatulokas Helmi on urheilullinen ja teki aivan erinomaisen juoksun. Hyvän taktiikan jälkeen loppusuoran kirikamppailu toi heti ekassa pm-kisassa hopeaa!

T15: Jasmin Juujärvi, Hilla Niemelä ja Johanna Ranta
Tämä tyttökolmikko hyvästeli sisulisämaastot parhaalla mahdollisella tavalla. Johanna ratkaisi lopullisesti pelin ennen urheilukenttää olevassa nousussa ja oli selvä mestari! Hilla oli kärkikolmikon jälkeen neljäs ja Jasmin nousi omalla tasaisella juoksulla viidenneksi. Joukkuemestaruus tuli satavarmasti tälle kolmikolle!

P14 & P15: Ei Leki-edustajia
Sattumuksia ja muuta harmittavaa... Vähän oli muillakin juoksijoita.

Lempäälän Kisa Yleisurheilu kiittää koko joukkueen kaikkia juoksijoita, kisaturistina oli taas upeaa olla! Kiitokset myös matkassa mukana olleille vanhemmille, huoltajille, kannustajille ja muille taustajoukoille!

TOP5 huomiot sisulisämaastoista:
1) Osallistujamäärä huolestuttaa. Miten on mahdollista, että esim. P9-sarjaan vain kaksi seuraa, Lempäälä ja Ikaalinen, saavat joukkueen? Tampereen kaikista seuroista mukana oli vain kaksi juoksijaa, eikä silläkään olisi saatu joukkuetta kasaan. Miltä tämä sarja näyttää muutaman vuoden päästä?
2) Yleisöystävälliset reitit ja kaikkiaan hyvät kisat, siitä kiitos Virtain Urheilijoille!
3) Tottakai. Kisakahvi, -pulla, -makkara tuli testattua, oli hyvää kisaturistievästä!
4) Hämeenlinnan Tarmo ja Tampereen Urheilijat -38, yhteensä 13 juoksijaa?
5) Edellisen kerran kisattiin Virroilla vastaavat kisat vuonna 2011. Silloin 13-sarjassa LeKi-väreissä kisaili Joona Koppanen, tämän kevään 18-sarjan jääkiekon maailmanmestari. Monipuolisuus kannattaa ja palataan tästä aasinsiltana takaisin kohtaan 1.

 

T10-sarjan iloisia juoksijatyttöjä (Linnea, Sara, Veera) lainataksemme: "Leki rehki Virroilla kunnon kovaa tahtia. Ei tyttöjä tai poikia lannistanut, kun mukaan saatiin vaikka millä mitalla voittoja."

Kaikki henkilökohtaiset tulokset ja joukkuetulokset

Kuvia kuvagalleriasta

 

LiiteKoko
Sisulisämaastot 2016 yhteenveto.pdf28.86 Kt
Pm-maastot_joukkueet.txt11.96 Kt