14/15-vuotiaitten SM-kisat alkoivat lekiläisiltä menestyksekkäästi

Kauhavalla 17.-19.8. käytävien 14- ja 15-vuotiaitten SM-kisojen ensimmäisen päivän lekiläissaldo oli mainio: yksi kulta, yksi hopea ja yksi pronssi, lisäksi sijat 4, 7, 8 ja 12. 

Kultaa saavutti joukkue Marja Hovi - Henna Vuorinen T15-sarjan 3000m kävelyn joukkuekilpailussa. Marja sai henkilökohtaisessa kilpailussa pronssia ja Henna oli kisan seitsemäs.

P15 200m aitajuoksussa LeKi:stä mukana olivat Jaakko Laitila, Eetu Viitala ja Jarno Nieminen. Eetu ja Jarno pääsivät alkueristä finaaliin, mutta Jaakko karsiutui sijoittui koko kisassa kahdenneksitoista. Illan viimeisenä lajina juostussa finaalissa Eetu oli lopulta toinen ja sai siis SM-hopeaa, Jarnon sijoitus oli kahdeksas.

Jaakko Sihvonen selviytyi P14 200m aitajuoksun finaalissa ja sijoittui neljänneksi.

Kisat käytiin kovassa puhurissa, joten vaikka juoksujen tulokset olivat huimia, ennätyksiä niistä ei voitu kirjata liiallisen tuulen vuoksi. Suurimmat loppusuoran suuntaisesti kirjatut myötätuulet olivat noin 5 m/s, mutta tuulen nopeus oli suurimmillaan 10 m/s. Aitajuoksussa kova myötätuuli aiheutti selvästi ongelmia juoksijoille, ja kisoissa nähtiinkin useita kaatumisia. Seiväshypyt peruutettiin kokonaan, koska rima ei pysynyt kannattimillaan tuulessa.

Katso myös kuvat.