Kalevan Kisat; Klaara Leponiemi neljäs, Matias Mustonen kahdeksas!

Helle helli niin urheilijoita kuin katsojiankin Kalevan Kisoissa, jotka kisattiin Oulussa 21.-24.7.2016. Lempäälän Kisa Yleisurheilusta kisatapahtumissa mukana oli kolme urheilijaa.

Santeri Kuusiniemi aloitti 100m alkuerissä. Kolmesta alkuerästä erien kaksi parasta ja kaksi aikojen perusteella selvisivät loppukilpailuun. Kun Santeri juoksi enismmäisessä erässä kuudenneksi ajalla 11.19, niin kisareissu jäi alkueriin. Erästä selvisivät vain kaksi parasta loppukilpailuun, sillä tuuliolosuhteet olivat erissä epätasaiset.

Matias Mustonen ylitti korkeuden karsinnassa 190 ja 194 ensimmäisellään ja 198 toisellaan, joka riitti viimeisenä eli kymmenentenä miehenä loppukilpailuun. Loppukilpailussa Matias ylitti aloituskorkeuden 195 toisellaan 200 heti ensimmäisellä. Seuraava korkeus 204 oli kuitenkin tällä kertaa liikaa ja tuloksena jaettu kahdeksas sija. Tavoitteet kisareissussa täyttyivät, pistesija on upea suoritus ja tästä on hyvä jatkaa kisakautta omiin SM-kisoihin.

Klaara Leponiemi juoksi 10000m kisassa raskaissa olosuhteissa upean ennätyksensä 36.02,19, parantaen 36s aikaisemmin kesällä juostua tulosta. Klaara juoksi kärkikolmikon takana ja jätti lopulta muun joukon ja kiri loistavasti neljänneksi. Mitalikaan ei ollut kuin puolen minuutin päässä. Yle Areenassa naisten kisasta näytettiin vain pätkiä, mutta Klaaran maalintulo on nähtävissä tv-lähetyksessä noin 1h 40min kohdalla. Klaaran aika on luonnollisesti uusi LeKi-ennätys N19-, N22- ja naisten sarjassa.

Kaikki tulokset