19-22v SM-kisat; Santeri Kuusiniemi tuplamestari, Matias Mustonen hopeaa ja Klaara Leponiemi pronssia!

Nuorten 19- ja 22-vuotiaiden SM-kisat urheiltiin Lappeenrannassa 5.-7.8.2016. Lempäälän Kisa Yleisurheilusta kisaamassa oli viisi urheilijaa, jotka kaikki 19-vuotiaiden sarjoissa. Menestys oli suorastaan loistelias, sillä mitaleita tuli peräti neljä, joista kaksi kultaa, yksi hopeaa ja yksi pronssia.

Ei päivää ilman mitalia. Perjantaina LeKin mitalitilin avasi Matias Mustonen, joka hyppäsi korkeudessa hopeamitalin arvoisesti tuloksella 202. Kalevan kisojen hyvä menestys sai näin jatkoa oman ikäluokan mestaruuskisoissa. Matiaksen valmentajana on Pekka Koskinen. Perjantain toinen urheilija Juuso Petäjäsuo oli 110m aitojen ennätyksellään 15.95 alkuerien kymmenes. Juuson kisailu jatkui pituudessa, jossa tuulitulos 640 oikeutti karsinnassa sijalle 20. Sallituissa oloissa syntyi ennätys 633.

Lauantaina juostiin 100m kisat alkuerä-, välierä- ja finaalijuoksuineen. Alkuerissä Santeri Kuusiniemi eteni erävoittajana kevysti välieriin ajalla 11.06. Juuso Petäjäsuo oli alkuerien 22. ajalla 11.74. Välierissä vauhti kiihtyi ja Santerin aika 10.91 riitti helposti erän kakkossijalta suoraan finaaliin. Finaalissa oli tiukka otatus mestaruudesta, joka päättyi Santerin voittoon omalla ennätysajalla 10.76. Aika on samalla LeKi-ennätys sarjoissa M19 ja M22, eikä LeKi-historian nopeimman miehen titteli ole enää kuin kolmen sadasosan päässä.

Sunnuntaina Santeri aloitti 200m alkuerät erävoitolla ajassa 22.20, jolla mentiin helposti loppukilpailuun. Alkuerin vastaiset tuulet olivat illan finaaliin tyyntyneet ja Santerin toinen mestaruus tuli näytöstyyliin ennätysajalla 21.82, joka on ikäluokan LeKi-ennätys. Sanotaan ettei vuoden ole veljeksiä, mutta Santerille tuplamestaruudet tulivat jo toisen kerran peräkkäin eli ei pidä paikkaansa. Valmentajana Santerin taustalla on Janne ViitalaKlaara Leponiemi huolehti vauhdinpidosta 3000m kisassa ja lopputuloksissa omalla ennätysajalla 10.11,93 tuli hienosti  pronssia. Tulos on LeKi-ennätys sarjoissa N19, N22 ja yleinen. Klaaran valmentaja on Ville Niemelä. Sunnuntain kolmas lekiläinen Noora Leppimaa oli 200m kisan alkuerissä kauden parhaallaan 27.57 sijalla 22.

Kokonaisuudesta huomioidaan vielä, että Matiasta lukuunottamatta kaikki muut urheilijat voivat kisailla samassa 19-sarjassa vielä ensi vuonnakin. Tänä vuonna kyseisessä ikäluokassa kaikki muut Hämeen piirin seurat keräsivät yhteensä mitaleita vain yhden pronssin verran enemmän kuin LeKi. 

Onnittelut kaikille urheilijoille, valmentajille sekä muille taustajoukoille loistavasta menestyksestä!

Kaikki tulokset