Kauden 2016 päättäjäis- ja palkitsemistilaisuus (poissaolijoiden palkinnot Liikuntaparkissa)

Yleisurheilukauden 2016 päätösjuhla vietettiin sunnuntaina 2.10. Moision koululla. Pienimpien urheilukoululaisten palkinnot sekä OmaSp -cupin mitalit oli jaettu jo kesän päättäjäisten yhteydessä urheilukentällä. Kesän aikana tapahtumien puffetista päävastuun kantaneet Terhi Leppimaa ja Virpi Lipponen olivat tarjoiluineen paikalla. Lempäälän Kisa Yleisurheilu tarjosi kakkukahvit menestyksekkään kauden päätteeksi ja Vattenfall Seuracupin voiton kunniaksi.

Tilaisuuden tervetuloa sanat lausui seuran puheenjohtaja Markku Ruonavaara.

Varsinaisessa päätöstilaisuuden esityksessä Ruonavaara läpikävi mennyttä kautta onnistumisten ja hyvien hetkien kautta. Esityksen lopussa suunnattiin katse ensi vuoden ja myöhempiin suunnitelmiin. Yhteenveto ja esityskalvot ohessa liitteenä.

Virpi Lipponen kertoi urheilukoulun kuulumiset ja kiitteli kesäkauden aikaista isoa ja aktiivista urheilukoululaisten sekä vapaaehtoisten ohjaajien ja toimitsijoiden porukkaa.

Talvikauden harjoitustoiminta urheilukouluissa käynnistyy alkavalla viikolla ja ajankohtaiset asiat tiedotetaan aina nettisivuilla.

Palkitsemiset

Sisulisäikäiset (9-15 v) piirinmestaruusmitalistit palkittiin Onewayn repuilla. Kaikkiaan kauden maastojuoksuista, kävelyistä, otteluista, huipentumista ja viesteistä LeKi Yleisurheilu saavutti yhteensä 100 mitalia, jotka jakaantuivat kaikkiaan 48 eri urheilijalle.

Kaikki A-taitomerkkituloksen saavuttaneet sisulisäikäiset sekä SM-kisoissa menestyneet urheilijat palkittiin pokaalein. Valmennussopimusten piirissä oleville urheilijoille jaetaan myös kauden suoritusten perusteella myönnetyt stipendit. Kaikkiaan näitä palkittavia oli 53.

Kauden 2016 urheilumenestys ohessa liitteenä.

LeKi-seuranennätysplaketteja ulkoratakaudelta jaettiin ikäluokkien virallisista lajeista kaikkiaan 67 kappaletta. Eniten ennätyksiä tänä kesänä tekivät nuorten/yleisissä sarjoissa Santeri Kuusiniemi (M19-M) viidellä sekä sisulisäikäisistä Iina Niemelä (T9) kahdeksalla uudella seuraennätyksellä.

Kauden 2016 LeKi-ennätykset ohessa liitteenä.

Tilaisuudessa ei enää ole jaettu diplomeja sisulisäikäisten taitomerkkisuorituksista (A-, B ja C-taitomerkit). Mikäli haluat saada diplomin, niin laita siitä tieto timo.reunanen@lekiyu.net, niin toimitamme ne erikseen. Myös kaikki muu info esim. palkintojen virheellisistä kaiverruksista, puuttuvista palkinnoista tmv. kyseiseen sähköpostiin.

Kuvia päättäjäistilaisuudesta on kuvagalleriassa, kuvaajana toimi Markku Lipponen.

Huom! Ne ketkä eivät olleet päättäjäisissä paikalla, niin palkinnot voi noutaa Liikuntaparkista Rajamäen Minnalta osoitteesta Kaipionmäentie 5.


Erityispalkinnot ja huomionosoitukset:


Vuoden tulokas

Vuoden tulokkaana palkittava henkilö aloitti LeKi Yleisurheilun riveissä tämän kevään maastokisoissa. Palkittava henkilö omasi hyvät perusominaisuudet ja laittoi heti ensimmäisissä kisoissa kokeneemmat ja menestyneet maastojuoksijat tiukoille. Ennakkoluuloton meno jatkui sisulisämaastoissa ja tuloksena oli heti ensiyrittämällä ja järkevän juoksun jälkeen mitalisija. Palkittava onkin oma-aloitteinen ja fiksu, joista ominaisuuksista ei urheilussakaan ole haittaa. Kesäkauden kisaosallistumisia haittaisivat jalkavaivat, mutta syyskaudella mitaliputki jatkui sisulisähuipentumassa. Palkittava on kova vahvistus ja osaltaan uusi helmi LeKin kestävyysjuoksujoukkueeseen. Aika näyttää kuinka pitkälle innostus riittää!

Vuoden tulokas on Helmi Karjainen.

 

Vuoden kehittyjä

Palkittava henkilö on kasvanut ja kehittynyt vuosien mittaan tasaisen varmasti. Viime vuosien kehitys on nostanut palkittavan aivan piirin parhaimmistoon ja tällä kaudella myös lähelle valtakunnan kärkeä. Palkittavan henkilön bravuurina ovat heittolajit, mutta hän on monipuolinen sekä muutenkin aina valmis urheilemaan joukkueen ja seuran puolesta. Näitä seuralle tärkeitä kilpailuja ovat erityisesti viestikisat ja Vattenfall Seuracup, joissa palkittava on ollut aina mukana. Palkittava nousi kauden aikana piirinmestariksi ja moninkertaiseksi pm-mitalistiksi. Myös henkilökohtainen SM-mitali oli lähellä. Tuo mitali tuli sitten toisen lajin joukkuekilpailuista. Palkittavalla on mahdollisuudet edetä urheilussa vaikka kuinka pitkälle, sillä tausta-asiat ovat kunnossa; kotijoukoista kun löytyy aina aikaa, opastusta ja kannustusta. Tämän palkittavan matkaa ja kehitystä on ollut yleisurheiluniilojen miellyttävä seurata! 

Vuoden kehittyjä on Leevi Lipponen.

 

Vuoden monitaiturit

Vuoden monitaituripalkinnon kriteerinä on oman ikäluokkansa tai sitä vanhempien virallisten yleisurheilulajien luokkasuoritusten yhteismäärä. Palkinto jaetaan sekä tyttöjen että poikien sarjassa ja sen voi saada "urallaan" vain kerran. Viime vuoden palkittavista Iina Niemelä keräsi tänäkin vuonna eniten luokkasuorituksia, mutta ei siis toistamiseen voi tätä palkintoa saada.

Molemmat palkittavat ovat erittäin monipuolisia ja ennakkoluulottomia kokeilemaan eri lajeja. Ansaittava titteli on nimensä veroinen, sillä sen saadakseen pitää taitaa likipitäen kaikki lajit. Vuoden monitaiturityttöön pätevät täsmälleen samat sanat kuin viime vuoden palkinnon saajaan eli perustelut ovat identtiset eli kaikki lajit onnistuvat. Mutta ei ihme, sillä he ovatkin sukua keskenään.

Vuoden monitaituripoika on myös aktiivinen ja monessa menossa mukana. Omia ennätyksiä syntyi mukavasti ja tärkeissä kisoissa, kuten Vattenfall Seuracupin finaalissa. Tämän nuoren kanssa keskustelu on myös antoisaa, sillä joskus kuulee mieleenpainuvaa ja elämää suurempaa filosofiaa. Ja yllätys yllätys; palkittava monitaituripoika on myös sukua edellämainituille tytöille.

Vuoden monitaiturityttö on Niia Niemelä ja monitaituripoika Miika Niemelä, molemmat 15 lajin luokkasuorituksilla.

 

Vuoden tiimipelaaja

Palkitsemiskriteerit eivät ole kyseisen palkinnon osalta juurikaan muuttuneet. Seuran ja joukkueen kannalta tärkeitä ovat ne urheilijat, jotka lähtevät aina mukaan ja tekevät sen mitä tarvitaan.

Palkittava urheilija on aina paikalla ja kaikessa mukana. Tällä kaudella palkittava urheilija osallistui niin maastocupin enismmäiseen kisaan kuin viimeiseen maastoviestiin, ja siinä välissä aivan kaikkiin niin seuran omiin kuin piirinmestaruuskisoihinkin. Palkittava on myös aina ensimmäisten joukossa ilmoittautumassa mukaan viesteihin ja seuraotteluihin. Samaa asennetta löytyy myös kotijoukoista, sillä sieltäkin löytyy aina apua tapahtumien järjestelyissä, toimitsijatehtävissä ja monessa muussa. Seuratoiminnan ideaa toteutetaan siis parhaalla mahdollisella tavalla.

Palkittavalle ykkösasia harrastuksessa ei ole olla siellä tulosten kärkipäässä. Bravuurilajiksi kauden aikana tuli kilpakävely, jossa palkittava onkin sitten piirin kärkeä. Palkittavan sitkeä asenne ja ennakkoluuloton yrittäminen palkitaan varmasti tulevaisuudessa yleisurheilussa. Vuoden tiimipelaajan palkinto on seuralle todella tärkeä. Seura arvostaa erittäin paljon palkittavan aktiivisuutta, asennetta ja sitoutumista, joista iso kiitos näin myös koko perheelle.

Vuoden tiimipelaaja on Veera Rantala.

 

Vuoden sisulisätyttö ja -poika

Vuoden sisulisätytön ja -pojan palkinto on paitsi tämän kauden saavutuksista, niin myös kaikista menneistä sisulisävuosista. Aikaisemmasta poiketen tänä vuotta palkitaan kolme urheilijaa. Kaikki palkittavat ovat olleet mukana pienestä pitäen sekä menestyneet sisulisäkisoissa lajeissaan hyvin. Lisäksi palkittavat ovat olleet aina varmoja valintoja viestijoukkueisiin ja Vattenfall Seuracupin kisoihin.

Toinen palkittava sisulisätyttö on ottelija-aineista. Hän on myös aktiivisesti ollut mukana lajeissa, jotka eivät ihan mukavuusalueeseen kuulu. Lisäksi palkittava on ollut tärkeä lenkki monessa viestijoukkueessa, myös vanhemmissa ikäluokissa. Palkittava on rento kilpailija, sillä hän on isommissakin kisoissa kuin kotonaan ja onnistuu aina hyvin.

Toinen palkittava sisulisätyttö on todellinen joukkuepelaaja, sillä hän hoitaa tarvittaessa myös hankalat lajit. Esimerkiksi Vattenfall Seuracupin finaalilajivalikoima on laaja; pikajuoksusta seiväshypyn kautta aina kestävyysjuoksuun. Mutta hänelle ensin tulee se joukkueen etu. Kauden viimeisessä maastoviestissä palkittava juoksi nilkka nyrjähtäneenä ja paketissa. Mutta hänelle se oma etu tulee edelleenkin vasta joukkueen edun jälkeen.  

Vuoden sisulisäpoika on osallistunut laajalla skaalalla vuosien aikana eri lajeihin. Oma mieltymys on hyppylajeihin, joihin palkittavalla on kyllä potentiaalia. Tulevaisuus näyttää kuinka pitkälle ja korkealle palkittava ponnistaa. Jotenkin tuntuu siltä, että palkittavalla on sellaista sisäistä hiljaista voimaa, joka vie pitkälle.  

Seura kiittää kaikkia palkittavia huikeista sisulisävuosista ja hienosta menestyksestä! Hyvää matkaa eteenpäin niin elämässä kuin urheilussa!

Vuoden sisulisätytöt ovat Jasmin Juujärvi ja Johanna Ranta sekä sisulisäpoika Oskari Saari.

 

Huomionosoitus Urheilun ystäviltä katsomosta

Hakkarin kisakatsomossa yleisurheilua tarkalla silmällä seuraa paljon urheilun ystäviä. Osa heistä tekee taustalla työtä, jonka tuloksista jaetaan huomionosoituksia seuran lahjakkaille urheilijoille. Toiveena oli, että tässä tilaisuudessa huomionosoitus annetaan 15-sarjan urheilijalle.

Huomionosoituksen saaja on ollut monipuolinen menestyjä pienestä pitäen. Yleisurheilussa parhaat meriitit ovat heittolajeissa, joista kaikki välineet sopivat käteen. Nuori urheilija on ollut aina ikäluokkansa kärkeä, josta osoituksena tänä vuonna ensimmäisistä SM-kisoista otettu henkilökohtainen pronssimitali sekä joukkuekulta. Elämä ja myös urheilu ovat sekä myötä- että vastamäkeä. Huomionosoituksen saaja on tällä kaudella hyvä esimerkki ”vaikeuksien kautta voittoon” asenteesta.   

Huomionosoituksen saa Pinja Kianta.

 

Huomionosoitus: Vattenfall Seuracupin pistelinko

Huomionosoitus tulee kymmenen vuoden Vattenfall Seuracup-urasta. Tämä urheilija on ollut 8-vuotiaasta lähtien finaalijoukkueessa, joista yhdeksän viimeistä vuotta finaalin LeKi-edustaja. Kun mukaan lasketaan myös alkukilpailut, niin vuosien aikana edustuksia on tullut lähes 30 Seuracup-kisassa.  Huomionosituksen saaja on ollut paraatipaikalla mukana ja vahvasti vaikuttamassa seuran viiteen finaalivoittoon. Urheilijalla on kaikista finaaleista kaksi lajivoittoa sekä viisi muuta palkintopallisijaa, ja huonoin henkilökohtainen sijoitus on ollut viides. Varsinainen lekiläinen pistelinko on siis kysessä! Viimeinen Seuracup finaali päättyi joukkueen kapteenina mestaruuteen. Suuri kiitos näistä pisterikkaista vuosista, Vattenfall Seuracupin kisa-asu voidaan nyt hyvillä mielin jäädyttää!

Huomionosoituksen saa Eerika Reunanen

 

Huomionosoitus: Vattenfall Seuracupin Voitto Onninen –kannustuspalkinto

Huomionosoitus tulee aktiivisesta osallistumisesta kauden Vattenfall Seuracupin kisoihin. Huomionosoituksen saaja edusti seuraamme voitokkaassa finaalikisassa ja suoriutui siellä myös hienosti. Lisäksi hän oli viestijoukkueemme jäsen Suomi-Ruotsi maaottelun aikana käydyssä 8x200m viestissä. Toivottavasti upea Vattenfall finaalipäivä on jäänyt elämään hienona muistona tältä kaudelta!

Huomionosoituksen saa Elli Kalela

 

Huomionosoitus: Vuosien vapaaehtoistyö

Seuratoiminta yleisurheilussa pyörii valtaosin aktiivisten vapaaehtoisesti toimivien ihmisten avulla. Ilman heitä ei homma toimi ja kaikkien panos on tärkeä. Mutta aikansa kutakin ja uusia tekijöitä tarvitaan. Nyt onkin roolin ottamisen mahdollisuus ja isot piikkarit täytettävinä, kun kaksi merkittävää taustavoimaa on jättäytymässä pois.

Nämä kaksi henkilöä ovat olleet tuttu näky monien vuosien aikana kaikille Hakkarin kisoissa kävijöille. Yleisurheilukisa ei ole mikään kisa ilman kunnon puffettia. LeKin puffetti onkin piirin valioluokkaa ja ne muurinpohjaletut ovat tunnettuja yli piirirajojen. Toinen huomionosoituksen saajista on vuosia organisoinut koko kisapuffetin toiminnan. Toinen taas on aina paistamassa niitä lettuja, jotka moni varmaan nytkin mielessään maistaa. Molempia yhdistää lisäksi se, että he ovat myös tuottaneet upeita urheilijoita seuralle!

Kiitos näistä maukkaista vuosista! Jätetään kuitenkin toivo itämään tunnetun filosofin Nuuskamuikkusen sanoin: Joskus pitää lähteä, jotta voi palata.      

Huomionosoitukset saavat Terhi Leppimaa ja Arja Koskinen

 

Vuoden juniorivalmentaja

Palkittava henkilö on nuoresta iästään huolimatta ollut LeKin yleisurheilutoiminnassa mukana pitkään. Palkittava urheili ensin LeKi-väreissä ja on sen jälkeen toiminut ohjaajana, toimitsijana sekä myös valmennusryhmien urheilijoiden apuna.  Palkittava pistää itsensä likoon, on innostava osaaja ja täyttää annetut Nuori Suomi kriteerit helposti. Myös huumorintajua löytyy ja se huumori onkin aivan omaa luokkaansa! Erityisosaaminen löytyy punttien parista, sillä hän on tarkkasilmäinen opastaja. Palkittavalla onkin paljon annettavaa punttisalilla urheilijoillemme myös jatkossa.  Seura kiittää palkittavaa hyvästä meiningistä ja kannustaa kehittymään sekä kouluttautumaan yhä syvemmälle valmennuksen saloihin! Osaamiselle kun olisi aina käyttöä.  Ja voima se on mikä jyllää!

Vuoden juniorivalmentaja on Ilari Hannikainen.

 

Vuoden seuratyöntekijä

Palkittava henkilö perheineen ilmestyi Hakkarin kentälle joitakin vuosia sitten. Aika pian ilmeni, että tuolla porukalla on paljon annettavaa seuratoimintaan. Lapset urheilivat monipuolisesti ja aikuiset eivät pelänneet tarttua toimeen. Vastuuta otettiin, sitä myös annettiin ja palkittava huomasikin pian olevansa johtokunnassa sekä kädet oikein kunnolla savessa.

Toimenkuva on laajentunut ja viime kausina palkittava on tehnyt kilpailuvastaavana ison työn kisatapahtumien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Hän on kisoissa aina ensimmäisenä paikalla ja viimeisten joukossa lähdössä. Palkittava on rauhallisuuden perikuva, jämpti ja ahkera toimija. Monen mieli on saattanut heltyä auttamiseen, kun palkittava on lähestynyt kauniin kohteliaalla kysymyksellä: "Mitäs sanot, ehtisitkö hoitamaan…" Mutta tästähän seuratoiminnassa on pohjimmiltaan kyse, eli on osattava olla ihmisten kanssa. Palkittava ehtii lisäksi itsekin urheilemaan ja ihan SM-tasolla, sillä hän on aikuisurheilija! Kaikki lajit onnistuu ja osallistuminen on ollut SM-kisoihin aktiivista tälläkin kaudella. Ja sokerina pohjalla, palkittavan lapset ovat innokkaita, aktiivisia ja lahjakkaita yleisurheilijoita! Ei huono, sanoisi Uotisen Jorma palkittavasta ja hänen koko perheestä!  

Vuoden seuratyöntekijä on Hannu Niemelä.

 

Vuoden sisulisäurheilija

Palkittava on koko sisulisäaikansa ollut ikäluokkansa parhaimmistoa. Palkittava on lahjakas pika- ja aitajuoksija, mutta myös kenttälajit sujuvat. Olisiko ura ottelijana edessä? Toisaalta palkittavan itseluottamus, urheilullisuus ja muut ominaisuudet mahdollistaisivat menestymisen muissakin urheilulajeissa, mutta toivottavasti saamme pitää hänet yleisurheilun parissa. Palkittava oli kauden aikana isossa roolissa myös seuran SM-viestimenestyksessä. Urheilijan päätä ei huimannut kisailla useampi vuosi vanhempien seurassa. Ja miksi olisi, sillä vauhti niissäkin kisoissa riitti. Palkittava on kaksissa ikäluokkansa SM-kisoissa ollut lähellä mitalisijoja. Mutta ei murhetta, sillä mitalien aika on tulevaisuudessa, mikäli kehitys jatkuu samanlaisena. Viimeisenä sisulisävuotenaan palkittava putsasi pöydän myös pm-kisoissa ja oli isossa roolissa Vattenfall Seuracupin voitossa. Seura kiittää urheilijaa ja taustajoukkoja monista huikeista hetkistä ja toivottaa hyvää matkaa kohti nuorten sarjoja!

Vuoden sisulisäurheilija on Tomy Nurmesniemi.

 

Erityishuomio: Vuoden sykähdyttävin hetki

Urheilussa sykähdyttävään hetkeen liittyy onnistumisen lisäksi usein myös yllätyksellisyyttä. Tällaisia hetkiä saimme todistaa kesän Kalevan Kisoissa Oulussa niin paikan päällä kuin televisionkin ääressä.

Vuosikymmenten tauon jälkeen koitti penkkiurheiluniiloille hetki, kun LeKi-väreissä kilpaillut urheilija taisteli Kalevan Kisoissa ratamatkoilla mitaleista. Hellekelissä käydyssä naisten kympin kisassa rataa kiersi sinnikäs ja periksiantamaton nuori urheilija. Hurjan taistelun jälkeen tuloksena oli neljäs sija yleisen sarjan SM-kisoissa. Varmasti monessa tv-kisakatsomossa tunnelma oli korkealla kun kilpailijat saapuivat maaliin. Sykähdyttävä ja huikea suoritus urheilijalta! Isona palkintona tuosta juoksusta olisi ollut valinta Suomi-Ruotsi maaotteluun, mutta harmillisesti jalkavamma esti tuon kisajuoksun. Ratinan maaottelu käytiin juuri samana viikonloppuna kun urheilija täytti 18 vuotta. Syntymäpäivänsä kunniaksi urheilija kävikin sitten hiihtämässä Jämin hiihtoputkessa! Urheilu kun saa palkittavan aina vaan iloiseksi!

Vuoden sykähdyttävin hetki on Klaara Leponiemi ja Kalevan Kisojen 10000m 4. sija.

 

Erityishuomio: Suomen ennätys

Kesällä LeKin yleisurheiluväki sai nauttia harvinaista herkkua, kun seuran urheilija kirjautti nimiinsä Suomen ennätyksen. Vaikka laji, 150m, on epävirallinen, niin saavutus on kuitenkin osoitus kovasta suorituksesta. Palkittavan pikajuoksijan kehitys on ollut hurjaa ja menestys ikäluokkansa SM-kisoissa viimeisen reilun vuoden aikana vastustamatonta. Urheilija kun on suorastaan liekeissä isoissa kisoissa ottaen kauden aikana ikäluokkansa kolme Suomen mestaruutta. Lempäälän 150v juhlavuonna saimme nauttia kyseisen juoksijan vauhdista juurikin 150m matkalla kotikentällä Hakkarissa. Vielä silloin ei Suomen ennätys syntynyt, mutta Paavo Nurmi Stadionin Mondolla sitten tärähti ja 18- sekä 19-vuotiaiden SE-lukemat kirjattiin lukemiin 16.01. Huikea tulos!

Erityishuomion saa Santeri Kuusiniemi

 

Vuoden urheilija

Tällä kaudella urheilijoiden taso ja urheilumenestys oli jälleen kovaa luokkaa. Vuoden urheilijan valintaan vaadittiin suuret meriitit ja valinta useiden hyvien urheilijoiden joukosta oli vaikea.

Palkittava urheilija on seuran oma kasvatti ja ollut aivan nuorimmista sarjoista lähtien mukana yleisurheilussa. Varsin aikaisessa vaiheessa oli selvää mistä lajista tulee urheilijan päälaji, sillä tulokset olivat seuraennätysluokkaa jo nuoresta pitäen. Lopullisesti seurahistoriaan urheilija pääsi hallikaudella helmikuussa ylittäessään lajinsa haamurajan ensimmäisenä LeKin yleisurheilijana. Urheilija on määrätietoinen ja lähes rajattomalla itsevarmuudella varustettu, joten odotukset ovat kirjaimellisestikin korkealla.

Kuluneen kauden aikana palkittava urheilija nousi pysyvästi uudelle tulostasolle. Yleisen sarjan hallikauden SM-kisoissa sijoitus oli lupaavasti kuudes. Oman ikäluokan kisoista tuli niin sisällä kuin ulkona SM-hopeaa. Kalevan Kisoissa suoritusvarmuus jatkui ja urheilija eteni karsinnasta finaaliin, ollen siellä mainiosti pistesijalla kahdeksas. Menestys oman ikäluokan kisoissa toi myös maaotteluedustuksen ja Pohjoismaiden mestaruuskisamatkan Islantiin, jossa sijoitus oli kuudes. Päättynyt kausi toi palkittavalle useita uusia kokemuksia, joista on hyvä ammentaa voimia uuteen kauteen. Urheilijan valmentaja pitää lopusta kyllä varmasti huolen osaavalla, järkevällä ja ammattimaisella otteella. Menestysreseptin ainekset ovat olemassa!

Vuoden urheilija on Matias Mustonen

LiiteKoko
LeKi YU kausi 2016 urheilumenestys.pdf56.45 Kt
LeKi YU-ennätykset 2016.pdf33.92 Kt
LeKi YU-päättäjäiset 2016.pdf3.69 MT