Yleisurheiluleikkikoulu kesä 2017

 

Lempäälän Kisa Yleisurheilun YLEISURHEILULEIKKIKOULU on tarkoitettu liikunnallisille, lajista kiinnostuneille lapsille. Yleisurheiluleikkikoulussa juostaan, hypätään ja heitetään sekä harjoitellaan eri yleisurheilulajeja sekä kehitetään ominaisuuksia monipuolisesti. Harjoituksissa edetään leikinomaisemmin kuin yleisurheilukoulussa. Yleisurheiluleikkikoulu on tarkoitettu 1-7-vuotiaille lapsille. Kilpailemaan kannustetaan, mutta se ei ole pakollista. 

 

Ajankohta ja ryhmät

Yleisurheiluleikkikoulu alkaa Hakkarin urheilukentällä tiistaina 2.5. klo 17.30. Harjoitukset pidetään Hakkarin urheilukentällä ja sen ympäristössä  2.5. - 29.8. välisenä aikana. Juhannusviikolla torstaina 22.6. ei ole urheilukoulua.

Yleisurheiluleikkikouluun osallistuvat jaetaan iän perusteella alla oleviin ryhmiin tietotaidoista tai kuntotasosta riippumatta. Ryhmien sisällä osallistujat jaetaan vielä tarvittaessa pienempiin ryhmiin osaamisen perusteella, jolloin ohjelmat ja harjoitteet voidaan paremmin kohdentaa lapsille. Kesäkaudella 2017 perustetaan kaksi erillistä lapsi-aikuinen-ryhmää, toinen ryhmä 1-3-vuotiaille (v. 2014-2016-syntyneille) ja vanhemmille ja toinen ryhmä 4-vuotiaille (v. 2013-syntyneille) ja vanhemmille. Tarkoituksena on tehdä urheilusta koko perheen yhteinen kiva harrastus.

 

 • Aikuinen-lapsi-ryhmä (n. 1-3-vuotiaat)
  • harjoittelevat kerran viikossa
  • tiistaisin klo 17.30-18.30
    
 • Aikuinen-lapsi-ryhmä (n. 4-vuotiaat)
  • harjoittelevat kerran viikossa
  • tiistaisin klo 17.30-18.30
 • Vihreä ryhmä (2012-syntyneet)
  • harjoittelevat kerran viikossa
  • tiistaisin klo 17.30-18.30
    
 • Keltainen ryhmä (2010-2011-syntyneet, tytöt ja pojat erikseen)
  • harjoittelevat kerran viikossa
  • tiistaisin klo 17.30-18.30

Päätöstapahtuma pidetään kentällä tiistaina 29.8. klo 18.00, jossa koko perheelle löytyy mukavaa tekemistä.

 

Ryhmien maksut

Ryhmien maksut ovat seuraavat:

 • Aikuinen-lapsi-ryhmä (1-3-vuotiaat): maksuton, mikäli LeKi Yleisurheilun perhejäsenyys on voimassa, ja maksu 100€, jos ei ole perhejäsenyyttä voimassa, ei sisällä lisenssiä
 • Aikuinen-lapsi-ryhmä (4-vuotiaat): maksuton, mikäli LeKi Yleisurheilun perhejäsenyys on voimassa, ja maksu 100€, jos ei ole perhejäsenyyttä voimassa, ei sisällä lisenssiä
 • Vihreä ryhmä (2012-syntyneet): maksu 120 €, mikäli LeKi Yleisurheilun jäsen, ja maksu 140 €, mikäli ei ole jäsen, molemmat hinnat sisältävät yu-lisenssin 10 €
 • Keltainen ryhmä (2010-2011-syntyneet): maksu 120 €, mikäli LeKi Yleisurheilun jäsen, ja maksu 140 €, mikäli ei ole jäsen, molemmat hinnat sisältävät yu-lisenssin 10 €

Maksuihin saa sisarusalennuksen 20 €  toisesta lapsesta alkaen.

Maksu sisältää urheilukoulun ohjauksen sekä osallistumismaksut LeKi Yleisurheilun viikkokisoihin ja tapahtumiin, sisulisäkisoihin, valtakunnalliseen Seuracupiin ja viesteihin.

Mikäli vihreän tai keltaisen ryhmän lapsella on jo vuoden 2017 lisenssi hankittu, sen hinnan voi vähentää em. maksusta (lisenssitietoja täältä).
 

Urheilukouluun ilmoittautuminen

Urheilukouluun ilmoittaudutaan klikkaamalla oheista painonappia. Urheilukoulutiedotteita ja muuta tärkeää informaatiota lähetetään yhteystiedoissa annettuun sähköpostiosoitteeseen, joten täytä kaikki tiedot tarkasti.
Muista täyttää jokaisesta urheilukoululaisesta oma lomake.

Urheilukoulumaksu lähetetään toukokuun aikana lomakkeessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.


Ilmoittautumisen peruminen

Mikäli olet ilmoittanut lapsesi urheilukouluun, mutta jostain syystä lapsesi keskeyttää osallistumisen, peritään käsittelykuluina 10€/harjoituskerta sekä mahdollisesti hankittu lisenssimaksu. Esimerkiksi harjoitukset alkavat 2.5. ja peruminen tapahtuu 11.5., jolloin harjoituskertoja on pidetty 2 kpl, joten käsittelymaksu on 20€. On ehdottoman tärkeää muistaa perua osallistuminen, jotta jonossa olevat lapset saavat mahdollisuuden osallistumiseen. Peruminen tapahtuu ilmoittamalla siitä sähköpostilla osoitteeseen yleisurheilukoulu@lekiyu.net.


Urheilukoulun ohjelmat

Alla olevista linkeistä (päivitetään myöhemmin) löytyvät eri ryhmien ohjelmat eli tieto, mitä eri urheilukoulukerroilla pääsääntöisesti tehdään.

Seura-asut

Lempäälän Kisa Yleisurheilun seura-asujen toimittaja on vuodesta 2015 lähtien Noname. Mallistosta löytyy seura-asuja koko yleisurheiluväelle. Seuraava kisavaatteiden sovitustilaisuus on Hakkarin urheilukentän huoltorakennuksessa erikseen tiedotettavana ajankohtana. Vaatteiden toimitusaika on n. 7 viikkoa.

 

Urheilukoulun pelisäännöt

Harjoittelukertojen jouhevan sujumisen ja kannustavan ilmapiirin luomiseksi sovimme lasten kanssa, että noudatamme urheilukoulussa seuraavia sääntöjä:

 1. Saavun urheilukouluun ajoissa.
 2. Kuuntelen tarkkaavaisesti annettuja ohjeita.
 3. Teen harjoitteet niin hyvin kun pystyn.
 4. Kannustan muita yrittämään parhaansa.
 5. En kiusaa toisia, vaan olen reilu kaikkia kohtaan.
 6. Harjoittelen aina iloisella mielellä.

Pelisäännöt käydään läpi urheilukoululaisten kanssa ensimmäisten harjoituskertojen yhteydessä.

 

Urheilukouluun liittyviä tapahtumia

Tänäkin vuonna ohjelmassa on paljon tapahtumia ja kisoja, joissa koko perhe voi olla mukana.

 

OmaSp-maastojuoksucup

Toukokuun aikana järjestetään  OmaSp-maastojuoksucup kolmena osakilpailuna (3.5., 10.5. ja 17.5.). Kilpailuihin voivat osallistua ilmaiseksi kaikki  lapset ja aikuiset. Ilmoittautuminen tapahtuu etukäteen netissä kilpailun sujuvuuden vuoksi.
Paikan päälläkin ehtii vielä ilmoittautua klo 17.00-17.30, mikäli ennakkoilmoittautuminen pääsi unohtumaan.  Juoksut alkavat ilmoittautumisten ja alkuverryttelyn jälkeen n. klo 18.00.

Kaikki vähintään kahteen osakilpailuun osallistuneet palkitaan viimeisessä osakilpailussa 17.5., joka on samalla myös Lempäälän kunnan maastojuoksumestaruuskilpailu. Palkinnot maastojuoksucupiin tarjoaa Lempäälän OmaSP.

 

Viikkokisat

P/T5-sarjasta ylöspäin järjestetään kesän aikana neljät viikkokisat ja LeKin mestruuskilpailut (8.6., 17.6., 13.7., 27.7. ja 3.8.), joissa pääsee kilvoittelemaan itsensä tai kavereiden kanssa oikeiden yleisurheilukisojen tunnelmassa. Kisoissa on tänäkin kesänä mukana lekiläisten lisäksi suuri joukko urheilijoita eri puolilta Hämeen piiriä ja Suomea. Houkuttimena ovat mm. monipuolinen lajivalikoima, sähköajat ja tuulimittaus. Seuran omat viikkokisat ovat oleellinen osa kesäkauden urheilukoulua. OmaSp-viikkokisacupin pistelasku uudistetaan tulevalle kaudelle. Osallistumisaktiivisuuteen perustuva pistelasku ja palkitsemiskriteerit infotaan tarkemmin kevään aikana.

Kaikki omat kilpailut ovat Leki Yleisurheilun urheilukoululaisille maksuttomat. Kilpailuihin ilmoittaudutaan kilpailukalenterin kautta.

 

Cooperin testi

LeKi YU järjestää torstaina 24.8. klo 18.00 koko perheen yhteisen Cooperin testi -tapahtuman, jossa kaikilla on mahdollisuus testata oman kuntotasonsa. Cooperin testillä mitataan maksimikestävyyttä. Testissä on tarkoitus edetä 12 minuutissa niin pitkälle kuin pääsee ja kuntotason voi tarkistaa oheisesta taulukosta juostun matkan perusteella. Testit juostaan klo 18.00 alkaen useassa eri ryhmässä ilmoittautumisten ja kuntotason mukaan.

Kilpailuja muualla


Kannattaa rohkeasti lähteä mukaan kisoihin myös Lempäälän ulkopuolelle. Seura huolehtii osallistumismaksuista viikkokisojen lisäksi sisulisäpm- ja Seuracupin kisoihin sekä kaikkiin viesteihin.
Näihin kisoihin ilmoittautumisista tiedotetaan aina erikseen seuran nettisivuilla.

Muutamia kesän kilpailuja ovat mm.

13.5. Sisulisämaastot/Valkeakoski
12.6. Hippo-kisat
4.7. Seuracup I osakilpailu/Lempäälä
11.-12.7. Sisulisäottelut I/Viiala, Hämeenlinna, Toijala
29.-30.7. Sisulisähuipentuma/Tampere
7.8. Seuracup II osakilpailu/Nokia
19.8. Sisulisäviestit/Hämeenlinna
2.9. Seuracupin finaali/Vammala
17.9. Sisulisäottelut II/Tampere
27.9. Sisulisämaastoviesti/Toijala

LiiteKoko
Teemat_aikuinen_lapsi_ryhmät_kesä_2017.pdf306.53 Kt
Teemat_keltaiset_pojat_kesä_2017.pdf306.52 Kt
Teemat_keltaiset_tytöt_kesä_2017.pdf306.55 Kt
Teemat_vihreät_kesä_2017.pdf306.55 Kt