Hallihuipentumasta viisi mitalia; Noel Nikulainen ja Helmi Karjainen piirinmestareita!

HämSYn hallihuipentuma kisattiin 26.3.2017 Pirkkahallissa ja tapahtuma oli perinteiseen tapaan kilpailukauden viimeisten kisojen joukossa. Lempäälän Kisa Yleisurheilusta huipentumassa oli mukana kaikkiaan 29 urheilijaa, joka on samaa luokkaa kuin muutamina aikaisempinakin vuosina. Harmillisesti viime hetken sairastumisia oli jälleen ihan kärkiurheilijoidemme joukossa. Myös muiden lajien turnaustapahtuman verottivat hieman osallistujamäärää. Viesteissä löytyi venymistä ja pelimannihenkeä, sillä osa nuorista kisaili ikäisiään vanhemmissa sarjoissa.

Menestysmielessä pm-mitaleja kisoista kertyi LeKin urheilijoille kaikkiaan viisi, joista kaksi oli mestaruutta, kaksi hopeaa ja yksi pronssia. Viestijoukkueita oli tällä kertaa matkassa eri ikäluokissa viisi. Viime vuoden huippumenestyksestä tultiin iso pudotus alas, mutta muistetaan kuitenkin että mitalitilasto on yhden hetken otanta, jossa vaikuttaa paljon myös se, että kahden vuoden välein olevissa sarjoissa talvikaudella kisaillaan. Isompia trendejä ja johtopäätöksiä ei siis kannata tehdä LeKin ja urheilijoiden osalta.

Piirinmestareiksi urheilivat Noel Nikulainen (P9) pituudessa tuloksella 366 sekä Helmi Karjainen (T15) 2000m ajalla 7.37,34. Hopeamitalin ottivat Aapeli Karislahti (P9) 1000m ajalla 4.10,01 sekä Ella Noora Haapalehto (T13) 1000m ajalla 3.22,53, joka on samalla T12-sarjan LeKi-ennätys. Pronssimitalin nappasivat P15-sarjan 4x100m viestijoukkue Manu Mäenpää-Leevi Lipponen-Santtu Heikkinen-Leevi Lampén ajalla 54.08, jossa oli tasoitusta yhden kaatumisen verran.

Pika- ja aitamatkojen finaaleissa ja kahdeksan parhaan joukossa olivat Noel Nikulainen (P9), Aapeli Karislahti (P9), Topias Savitaipale (P13), Emilia Kilpinen (T13) sekä Nanna Salovaara (T9), joka oli kisojen ensikertalaisia, kuten myös kaverina kisaillut Helmi Rajamäki. Kestomatkoilla pistesijoille mitalistien lisäksi ylsivät Eero Ranta (P11), Emma Ranta (T15) ja Ella Ala-Lahti (T15). Kenttälajeissa Noel Nikulaisen pm-kullan lisäksi pistesijan ottivat Manu Mäenpää (P15 pituus), Leevi Lipponen (P15 kuula), Tuomas Närhi (P13 kuula), Eero Ranta (P11 korkeus), Aarne Kalela (P11 korkeus), Jesse Mäenpää (P11 kuula), Viljami Kuusjärvi (P9 pituus), Kristiina Laitinen (T13 kuula) ja Nanna Salovaara (T9 pituus).

Lisäksi koko muu joukkue, Miika Niemelä (P13), Luukas Lipponen (P13), Eelis Kuusjärvi (P11), Otso Luodeslampi (P11), Anni Tiensuu (T15), Elli Kalela (T13), Sofia Mikkonen (T13), Veera Rantala (T11) sekä Elisabet Kapanen (T11), kisaili upeasti ennätystasollaan ja sitä lähellä. 

Liitteessä myös perinteinen mitalitaulukko seuroittain kaikista kisojen 40 lajista. Lempäälän Kisa Yleisurheilun joukkue oli tällä mittarilla huipentuman viidenneksi paras seura. Kaikkiaan 18 seuraa pääsi mitalitilastoon ja joitakin muutoksia viime vuoteen on tapahtunut. Huomioidaan, että suurimpia nousijoita oli Ikaalisten Urheilijat, joka nappasi Antti Mäkelän vetämän ison nuorisojoukon voimalla 10 mitalia. Toiseen suuntaan oli matkalla Nokian Urheilijat, josta mukana oli vain kolme urheilijaa. Hämeen piirin tuorein yu-seura Kestävyysjuoksunuoret Suomi vei lähes yhden perheen voimin viisi mestaruutta.

Lempäälän Kisa Yleisurheilu kiittää kaikki urheilijoita, valmentajia, ohjajia, huoltajia, vanhempia, kannustajia sekä toimitsijatehtäviä hoitaneita!

Seuraavan kerran piirinmestaruusmitaleja jaetaan taas kevään maastojuoksuissa, joten kaikki kestävyyttä kasvattamaan!

HALLIHUIPENTUMAN KAIKKI TULOKSET

 

LiiteKoko
Hallihuipentuma mitalit 2017.pdf31.89 Kt