Sisulisämaastot Valkeakoskella; 45 LeKi-juoksijaa, 19 mitalia!

Hämeen piirin sisulisäikäisten kesäkauden mestaruuskilpailut alkoivat jälleen maastojuoksuilla. Kisat juostiin 13.5. Valkeakoskella Kärjenniemen koulun maastoissa. Kylmän kevään jälkeen ilmassa oli jo pikkuisen enemmän lämpöä ja olosuhteet olivat kestävyysjuoksulle otolliset.

Perinteisesti seurojen välistä menestystä mitataan eri mittareilla, joista keskeisimpiä ovat osallistujamäärät ja mitalitilasto. Pyrinnöllä oli selkeästi suurin joukkue mukana, mutta heti perässä tuli LeKi Yleisurheilu, jolla mukana oli ennätysmäärä 45 juoksijaa. Muistetaan myös, että saman verran potentiaalisia LeKi-kisaajia ei kyselyistä huolimatta paikalle päässyt.

LeKin joukkue urheili loistavasti, mikä näkyi 19 mitalin määränä. Mitaleista kahdeksan oli mestaruuksia ja kuusi hopeista sekä viisi pronssista. Viime vuoden Virtojen kisoista noustiin selvästi sekä osallistuja- että mitalimäärässä. Menestyksellä mitaten LeKi Yleisurheilulla oli kisojen paras joukkue!

Muistetaan kuitenkin jälleen kerran, että mitalit eivät kaikkea kisoista kerro. Uusien tulokkaiden määrä nuorimmissa sarjoissa oli ilahduttavaa. Hienoa oli nähdä myös moni nuori oman juoksunsa jälkeen kannustamassa muita joukkuekavereita! Iloinen meininki on oiva kisamittari!

Seurojen välinen mitalitilasto

Kisatapahtumat lekiläisittäin ja sarjoittain:

T9: Iiris Aho, Saana Ahti, Kiira Kilpinen, Nia Kytäjä, Helmi Rajamäki, Nanna Salovaara ja Aada Ylilehto
Mukana oli peräti seitsemän lekiläistä juoksijaa, jotka kaikki ensikertaa maastoissa seuran väreissä mukana. Lähes 40 juoksijan kisassa LeKi-tytöt kisasivat tasaisen upeasti; 9) Iiris, 10) Kiira, 12) Nia, 14) Saana, 21) Nanna, 22) Aada ja 27) Helmi. Joukkuekisassa tasaisuus tiesi, että ykkösjoukkue (Iiris-Kiira-Nia) otti hopeaa ja kakkosjoukkue (Saana-Nanna-Aada) oli kuudes. Huomioidaan myös, että ensi vuonna tytöistä vain Kiira nousee sarjaa ylemmäksi. Kaikki muut tytöt ovat 2009 syntyneitä ja samassa sarjassa vuonnakin!

P9: Axel Järvinen, Aapeli Karislahti, Joona Kivistö, Viljami Kuusjärvi, Noel Nikulainen ja Frans Välimäki
Tyttöjen tapaan lähes koko joukkue oli maastoissa ensikertalaisia, ainoastaan Viljamilla kokemusta viime vuodesta. Kisassa Viljami ja Noel kamppailivat kärkisijoista ja jopa voitosta, loppuviitoituksen jälkeen maalissa Viljami otti pronssimitalin ja Noel neljännen sijan. Taustalla Axel oli upeasti seitsemäs, Joona (2009 syntynyt) kymmenes, Frans 11. ja Aapeli 18. Upeat sijoitukset tiesivät ykkösjoukkueelle (Viljami-Noel-Axel) iloisesti kultaa ja kakkosjoukkuelle (Joona-Frans-Aapeli) neljättä sijaa. 

T10: Viivi Komu, Nella Mäkynen, Iina Niemelä ja Niia Niemelä
Todella kova nelikko, joista kaikki juoksivat kymppisakkiin. Iina taisteli kisan hopean, kova uusi tulokas Nella oli seitsemäs, Niia heti seuraavana kahdeksas ja Viivikin vielä kymmenes. Upea joukkuesuoritus, joka tiesi joukkueelle (Iina-Nella-Niia) riemukasta ja ylivoimaista joukkuekisamestaruutta!

P10: Aarne Kalela, Oliver Kaikkonen, Aapo Närhi, Wilho Penttilä ja Alvar Olander
Kisojen pienimpiä sarjoja 15 juoksijan osanotolla. Pojat jatkoivat siitä mihin tytöt jäivät ja laittoivat jopa pikkuisen paremmaksi. Oliver uusi viimevuotisen tempun ja voitti kovassa neljän pojan loppusuoran kamppailussa mestaruuden. Aarne nappasi hienosti pronssin, Wilho oli neljäs, Aapo viides ja Alvar kahdeksas. Hurja joukkuepanos tiesi kolmikolle (Oliver-Aarne-Wilho) lähes maksimipistein mestaruutta! Harmillisesti yhtä juoksijaa uupui, ja joukkuekisan kaksoisvoitto jäi saamatta, sillä siihen olisi riittänyt maaliin pääsy.


Piirinmestari Oliver Kaikkonen (kuva V-M Ranta)

T11: Veera Rantala
Tämä sarja oli vastaavasti kisojen suurin, kun starttiviivalla oli 52 kisaajaa. LeKi-urheilijoista matkassa oli vain Veera, joka jätti taakseen ison joukon juoksijoita ollen maalissa sijalla 37.

P11: Eelis Kuusjärvi, Otso Luodeslampi, Eero Ranta ja Antti Urvanta
Matkassa oli viime vuoden tapaan sama mainio LeKi-nelikko. Eelis ja Eero kamppailivat loppuun saakka mitaleista, mutta tällä kertaa Eelis oli neljäs ja Eero viides. Otso oli maalissa 19. ja matkalla kaatunut Antti 23. Joukkuekilpailussa LeKi-pojat (Eelis-Eero-Otso) oli pronssilla. Tuloslaskennassa tapahtui tässä pieni virhe ja epähuomiossa pojille annettiin hopeamitalit.

T12: Ella Noora Haapalehto, Oona Kaikkonen ja Sofia Mikkonen
Matka piteni tässä lähdössä ollen 2km. Tämän sarjan kisa oli täysin toisintoa kahdesta edellisestä vuodesta, kun matkassa olivat samat kovat tytöt. Ella Noora taisteli voitosta ja oli selvä hopeamitalisti, Oona oli kovassa kisassa seitsemäs ja Sofia yhdeksäs. Tyttöjen loistosijoitukset tiesivät edellisvuosien tapaan joukkuekilpailun voittoa!

P12: Luukas Lipponen, Miika Niemelä ja Topias Savitaipale
LeKi-joukkue taisteli tasaisesti koko kisan keskijoukoissa. Maalissa Topias oli kymmenes, Luukas heti seuraavana 11. ja Miika 14. Joukkuekisassa tuloksena oli pronssimitali, joka oli kiva palkinto kovasta kamppailusta ja venymisestä.

T13: Nora Kytäjä
Kisassa oli vain yksi LeKi-edustaja, mutta sitäkin kovempi. Muut kilpakumppanit olivat tuntumassa vain lähtöviivalla, kun Nora juoksi ylivoimaiseen mestaruuteen! Tässä nähtiin kisojen kovin suoritus; tyttöjen tyylikkäin ja nopein juoksija 2km matkalla. Todella kaunista!


Piirinmestari Nora Kytäjä (kuva V-M Ranta)

P13: Tuomas Närhi
Myös pojissa vain yksi juoksija. Tuomas taisteli ja venyi hienosti sijalle yhdeksän. Tuomas näytti esimerkkiä monelle, että vaikka ei aina olla mukavuusalueella, niin silti ollaan kisaamassa.

T14: Ella Ala-Lahti, Emilia Kilpinen ja Emma Ranta
Tasainen joukkue, josta Emilia oli kuudes, Emma seitsemäs ja Ella yhdeksäs. Joukkuekilpailussa EEE-tiimi oli tasapisteissä nokialaisten kanssa. Säännöt sanovat, että tasatilanteessa joukkueiden parempi kolmas juoksija ratkaisee. Näin olle LeKi-tytöt ottivat riemukkaan joukkuevoiton!

T15: Helmi Karjainen ja Nea Kytäjä
Helmi ja Nea juoksivat koko kisan ajan kärkinelikossa, jossa mitalien värit ratkaistiin toisen kierroksen jälkipuoliskolla ja loppuviitoituksella. Nea oli maalissa hopealla ja Helmi pronssilla, hienot juoksut molemmilta tytöiltä. Harmillista tässäkin kolmannen juoksijan puute, jonka vuoksi jäi joukkuemitali, todennäköisesti kultainen, saamatta.

P14: Oliver Alajoutsi ja Leevi Lampén
Matkani piteni ollen nyt 3km. Oliver tuli pikahälytyksellä juoksuun suoraan suunnituskisoista, mutta taisteli tiukasti voitosta loppuun saakka ja ottaen hopeaa. Leevi näytti myös sitkeyttä ja monipuolisuutta ollen seitsemäs. Harmillisesti sairastumisten vuoksi joukkuekisan palkintojenjako jäi valiin.

P15: Jasper Alajoutsi, Santtu Heikkinen ja Leevi Lipponen
Santtu otti maastojuoksuista ensimmäisen henkilökohtaisen mitalin, kun juoksi näyttävästi hopeaa! Leevi tsemppasi hienosti ollen kuudes ja joukkuehenkeä osoittaen suunnistuksista suoraan juoksuun tullut Jasper taisteli seitsemänneksi. Palkintona kisasta oli joukkuemestaruus!

Lempäälän Kisa Yleisurheilu kiittää koko joukkueen kaikkia juoksijoita, kisaturistina oli ylpeä olla! Kiitokset myös matkassa mukana olleille vanhemmille, huoltajille, kannustajille ja muille taustajoukoille!

TOP5 huomiot sisulisämaastoista:
1) Poikien osallistujamäärä kyllä todella huolestuttaa. Mikäli kehitys jatkuu näin, niin parin vuoden päästä 12-sarjasta lähtien on todella karut poikien maastokisat. "Tarttis tehdä jotain", sanoi aikoinaan näiden kisojen aattona edesmennyt presidenttimme Koivisto.
2) Yleisöystävälliset reitit ja upeat puitteet, siitä iso käsi Hakan talkooväelle! Tässä oli arvokisojen tuntua!
3) Hämeenlinnan Tarmo, Kangasalan Urheilijat -68, Tampereen Urheilijat -38, Virtain Urheilijat ja Ylöjärven Urheilijat. Perinteiset seurat, mutta missä juoksijat ja joukkueet?
4) Sen sijaan Ikaalisten Urheilijoiden nousu on hienoa katseltavaa. Iso joukkue, hieno menestys, iloinen meininki. Varmaan mahtava yhteinen kisareissu bussilla!
3) Tiätysti. Kisakahvi, -pulla, -makkara tuli testattua, kisaturisti antaa kiitettävän arvosanan tästäkin!

Kaikki henkilökohtaiset tulokset ja joukkuetulokset

Kuvia kuvagalleriasta

LiiteKoko
Sisulisämaastot 2017 yhteenveto.pdf3.16 Kt