Santeri Kuusiniemi juoksi kolme SM-kultaa!

Nuorten 19- ja 22-vuotiaiden yleiurheilun SM-kisat järjestettiin 4.-6.8.2017 Kauhavalla. Lempäälän Kisa Yleisurheilusta oli kisoissa 19-sarjan kaksikko Santeri Kuusiniemi ja Juuso Petäjäsuo.

Santeri Kuusiniemi oli kisojen paras urheilija ja ainoa kolminkertainen Suomen mestari! Viikonlopun pikajuoksu-urakka koostui seitsemästä startista ja kaikissa Santeri oli ykkösenä maalissa. Juuso Petäjäsuo teki kaikissa kolmessa lajissa kauden parhaansa, joten tyytyväinen voi toinenkin LeKi-urheilija olla viikonlopun suorituksiinsa.

Kisojen ensimmäisenä päivänä Santeri juoksi 110m aitojen alkueristä ajalla 14.57 loppukilpailuun. Sadekelin haastavista olosuhteista huolimatta finaalin voittoaika 13.79 on Santerin hieno uusi ennätys. Tulos on ikäluokan kautta aikain viidenneksi paras tulos. Juuso kilpaili pituushypyn karsinnassa ja oli tuloksella 621 sijalla 14.

Lauantaina molemmat urheilijat kisasivat 100m alkuerissä. Santeri oli eränsä ykkönen ajalla 10.95 ja eteni välieriin, sen sijaan Juuson aika 11.74 ei jatkoon riittänyt. Välierissä Santerin juoksu oli rentoa ja erävoittajana aika 10.84 oli välierien nopein. Päivän kolmas juoksu pisti kaikki juoksijat koville ja finaalissa Santerin voittoaika oli 10.81.

Sunnuntaina Juuso kisasi kiekon loppukilpailussa ja heitti mukavasti 35.39 ja oli 12. Santeri juoksi 200m alkueristä helposti finaaliin ajalla 22.20. Loppukilpailussa Santeri irtosi kaarteessa kilpakumppaneistaan ja sai jo hyvissä ajoin tuulettaa triplamestaruutta ajalla 21.80.

Mestaruuskilpailuissa kisataan sijoituksista, eikä ennätysaikoihin ollut mahdollisuuksia, sillä siitä pitivät huolen etenkin lauantain ja sunnuntain juoksuissa olleet kovat vastatuulet. Vaikka Santeri oli etukäteen lajeissaan tilastoykkönen ja ennakkosuosikki, niin suvereenit mestaruudet olivat kovan tason suorituksia. Santeri onkin tällä hetkellä ikäluokkansa kirkkaimmin loistavia yleisurheilutähtiä!

Mestaruuksia otetaan ja mestareita tehdään. Toinen kolminkertainen kultamitalin pokkaaja kisoissa oli valmentaja Janne Viitala. Kisakentillä nopeasti huomaa kuinka arvostettu osaaja Janne on yleisurheilu- ja pikajuoksupiireissä. Eikä suotta, sillä valmentajapalkintoja SM-kisojen mestaruuksista on Jannelle kertynyt nyt kaikkiaan jo 13. Se ei ole sattumaa.

Lempäälän Kisa Yleisurheilu onnittelee SM-kisaedustajia ja taustajoukkoja erinomaisista suorituksista! 

SM-kisojen kaikki lajitulokset


Ei kisapäivää ilman mestaruutta. Tuttu näky Kauhavan SM-kisojen palkintojenjaossa;
Ykköskorokkeella Santeri Kuusiniemi ja taustalla valmentaja Janne Viitala.