Kauden 2017 päättäjäis- ja palkitsemistilaisuus

Yleisurheilukauden 2017 palkitsemistilaisuus ja päätösjuhla vietettiin sunnuntaina 8.10. Moision koululla. Kesän aikana kisatapahtumien puffetista päävastuun kantanut Mirva Ikola oli tarjoiluineen paikalla. Lempäälän Kisa Yleisurheilu tarjosi kakkukahvit menestyksekkään kauden päätteeksi ja Seuracupin voiton kunniaksi.

Tilaisuuden tervetuloa sanat lausui seuran puheenjohtaja Markku Ruonavaara. Varsinaisessa päätöstilaisuuden esityksessä Ruonavaara läpikävi menneen kauden onnistumisia. Yhteenveto ja esityskalvot ohessa liitteenä.


Palkitsemiset

Sisulisäikäiset (9-15 v) piirinmestaruusmitalistit palkittiin makealla tavarapalkinnolla. Kaikkiaan kauden maastojuoksuista, kävelyistä, otteluista, huipentumista ja viesteistä LeKi Yleisurheilu saavutti yhteensä 104 mitalia, jotka jakaantuivat kaikkiaan 56 eri urheilijalle. Liitteenä sisulisäikäiset pm-mitalistit.

Kaikki A-taitomerkkituloksen saavuttaneet sisulisäikäiset sekä SM-kisoissa menestyneet urheilijat palkittiin pokaalein. Valmennussopimusten piirissä oleville urheilijoille jaetaan myös kauden suoritusten perusteella myönnetyt stipendit. Kaikkiaan näitä palkittavia oli 47. Lisäksi aikuisurheilijoista huomioitiin Suomen mestaruuden ja kaksi hopeaa voittanut Aku Kallio.

Kauden 2017 urheilumenestys ohessa liitteinä; sisulisäikäisten A-lk sekä valmennusryhmien palkinnot ja arvokisamenestys.

LeKi-seuranennätysplaketteja ulkoratakaudelta jaettiin ikäluokkien virallisista lajeista kaikkiaan 33 kappaletta. Eniten ennätyksiä tänä kesänä tekivät nuorten/yleisissä sarjoissa Santeri Kuusiniemi (M19-M) kolmella sekä sisulisäikäisistä Iina Niemelä ja Niia Niemelä (T10) kumpikin viidellä uudella seuraennätyksellä.

Kauden 2017 LeKi-ennätykset ohessa liitteenä.

Kuvia päättäjäistilaisuudesta löytyy kuvagalleriasta, kuvaajana toimi Markku Lipponen.

Noutamattomista palkinnoista ilmoitetaan erikseen saajille.


Erityispalkinnot ja huomionosoitukset:


Vuoden tulokas

Vuoden tulokkaana palkittava henkilö ei ole uusi tulokas yleisurheilussa, mutta hän aloitti LeKi Yleisurheilun riveissä tämän kevään maastokisoissa.

Palkittava henkilö oli kauden aikana niin maastoissa kuin kestopuolen matkoilla radalla ikäluokassaan, ja vanhemmassakin sarjassa, lähes voittamaton. Etenkin maastojuoksussa hän oli täysin pitelemätön, ja ylivoimaista menoa nähtiin Valkeakosken sisulisämaastoissa, KLL:n maastoissa, Kuortaneen maastofinaalissa ja Toijalan maastoviestissä. Myös Seuracupin finaalissa voitto oli selvää kauraa heti ensimetreistä lähtien.

Kuten etukäteenkin aavisteltiin, niin palkittava on kova vahvistus LeKi-joukkueeseen. Voi hyvänen aika sitä vauhtia sekä askeleen keveyttä ja kauneutta! Mihinkä tämä nuori urheilija vielä yltääkään?

Vuoden tulokas on Nora Kytäjä.


Vuoden kehittyjä

Tänä vuonna seurassa on ollut eri ikäluokissa useita kovan kehitysharppauksen tehneitä urheilijoita, joten kilpailu tittelistä oli kova ja valinta vaikea. Valintaraadin piti ylittää matkalla monia esteitä, kello kävi nopeasti, mutta maaliin päästiin sittenkin ennätysajassa.

Palkittava henkilö on ollut pienestä pitäen mukana ja kehittynyt koko ajan. Jo viime kaudella palkittava nousi lähelle ikäluokkansa Suomen kärkeä. Tällä kaudella sitten kirjaimellisesti mentiin suoraan kärkeen ja tehtiin kovia tuloksia. Palkittava henkilö on omimmillaan kestomatkoilla, mutta hän on monipuolinen ja aina valmis urheilemaan seuran puolesta. Näitä seuralle tärkeitä kilpailuja ovat erityisesti viestikisat ja Seuracup, joissa palkittava on ollut aina luottourheilija.

Palkittava ei turhia hötkyile, on rauhallinen ja käytökseltään esimerkillinen. Hänellä on asiat hyvin ja sen huomaa myös taustavoimista. Tämän palkittavan matkaa yleisurheiluniilojen on ollut ilo seurata aina 9-sarjasta saakka. Sitkeys ja kova yritys kantaa pitkässä juoksussa hedelmää ja tälle urheilijalle menestyksen enemmän kuin mielellään soikin. Kausi huipentui aina henkilökohtaiseen Suomen mestaruuteen saakka. Kerta kaikkiaan huikea tarina ja kehitysloikka! 

Vuoden kehittyjä on Santtu Heikkinen.  


Vuoden monitaiturit

Vuoden monitaituripalkinnon kriteerinä on oman ikäluokkansa tai sitä vanhempien virallisten yleisurheilulajien luokkasuoritusten yhteismäärä. Palkinto jaetaan sekä tyttöjen että poikien sarjassa ja sen voi saada "urallaan" vain kerran. Viime vuosien palkittavista Iina Niemelä, Niia Niemelä ja Miika Niemelä keräsivät tänäkin vuonna eniten luokkasuorituksia, mutta eivät toistamiseen voi tätä palkintoa saada.

Ansaittava titteli on nimensä veroinen, sillä sen saadakseen pitää taitaa likipitäen kaikki lajit. Molemmat palkittavat ovatkin monipuolisia ja ennakkoluulottomia kokeilemaan eri lajeja. Molemmat myös harrastavat ansiokkaasti yleisurheilun lisäksi toisissa lajeissa.

Vuoden monitaiturityttö on koko pienen ikänsä ollut monipuolinen ja kaikessa mukana. Kaikki lajit onnistuvat hänen niin vain halutessaan. Palkittava urheilee aina kauden alusta loppuun; maastot, huipentumat, ottelut, viestit ja Seuracupit. Palkittava debytoi tällä kaudella jo yleisurheilun SM-kisoissa, viestijoukkueessa se oli mahdollista, sillä ikä ei vielä riitä henkilökohtaisiin kisoihin. Myös venymistä ja seurahenkeä löytyy; perheen kesälomareissujakin suunnitellaan ja järjestellään kilpailukalenterin mukaan. Seura kiittää!

Vuoden monitaituripoika tuli ”alaikäisenä” jo viime kaudella mukaan yleisurheilun sisulisäsarjoihin. Yleisurheiluniilot kyllä noteerasivat kaverin ominaisuudet ja tulokset jo silloin. Tänä vuonna palkittava tulikin sitten ”omaan” sarjaansa rytinällä mukaan ja nappasi viisi piirinmestaruutta ja yhteensä 10 mitalia. Palkittavaan poikaan pätee samat sanat monipuolisuuden suhteen kuin palkittavaan tyttöön. Kaikki käy ja onnistuu!

Vuoden monitaiturityttö on Ella Noora Haapalehto 14 lajin luokkasuorituksella ja monitaituripoika Noel Nikulainen, 13 lajin luokkasuorituksella.


Vuoden tiimipelaaja

Palkitsemiskriteerit eivät ole kyseisen palkinnon osalta muuttuneet. Seuran ja joukkueen kannalta tärkeitä ovat ne urheilijat, jotka lähtevät aina mukaan ja tekevät sen mitä tarvitaan. Ja joskus jopa sen mitä kohteliaan kauniisti määrätään…

Palkittava urheilija kisaili pitkän kauden aina ensimmäisistä maastoista viimeiseen maastoviestiin saakka. Hän on aina valmis rooliin kuin rooliin, kaikki käy ja onnistuu. Palkittava on joukkuepelaaja ihan kirjaimellisestikin toisen urheiluharrastuksen myötä. Ja kuten arvata saattaa, niin palkittava pärjää siinäkin erittäin hyvin. Kauden aikana palkittava hoiteli Seuracupin kisoissa ne lajit, joihin edustajaa tarvittiin. Ja erinomaisesti hoitikin.

Palkittava urheili kauden aikana myös SM-otteluissa, SM-viesteissä ja oman ikäluokkansa SM-kisoissa ensimmäistä kertaa. Seuracupin finaalissa hän ei ujostellut vanhempien kilpakumppaneiden joukossa vaan venyi loistosuoritukseen kärkisijoille ja ollen näin merkittävä lenkki voittajajoukkueessa.

Kotijoukoista löytyy myös kovaa osaamista. Myös apua toimitsijatehtäviin sekä moneen muuhun aina saa. Urheilua ja seuratoimintaa ymmärretään ja toteutetaan esimerkillisellä tavalla. Kiitos palkittavalle ja koko perheelle, seura arvostaa erittäin korkealle tätä aktiivisuutta, asennetta ja sitoutumista.

Vuoden tiimipelaaja on Emilia Kilpinen.


Vuoden sisulisätyttö ja -poika

Vuoden sisulisätytön ja -pojan palkinto on paitsi tämän kauden saavutuksista, niin myös kaikista menneistä sisulisävuosista. Molemmat palkittavat ovat olleet mukana yleisurheilussa pienestä pitäen.

Palkittava sisulisätyttö on aina ollut bravuurilajeissaan piirin paras ja nyt myös kiistattomasti valtakunnan kärki. Palkittavalta löytyy kovaa latausta ja tahdonvoimaa tiukoissa paikoissa. Monesti se paras suoritus on syntynyt sillä viimeisellä mahdollisella hetkellä. Hän on siis kova kilpailija, mikä ei urheilijalle ole huono ominaisuus. Näin kävi myös SM-kisoissa, joissa viimeisen suorituksen superonnistuminen toi Suomen mestaruuden. Se tuntui hyvältä paitsi urheilijalle itselleen ja paikan päällä olleille tukijoukoille, niin myös yleisurheiluniiloille kiehtovan livetulospalvelun äärellä.

Palkittava sisulisäpoika on osallistunut monipuolisesti vuosien aikana eri lajeihin. Niin oli myös tälläkin kaudella, sillä palkittava ei pelkää olla oman mukavuusalueensa ulkopuolella. Seura arvostaa tätä ja nostaa sille hattua! Palkittavan lajiyhdistelmä SM-kisoissa on ollut varsin mielenkiintoinen, hyppäävä moukaroija. Jotkut Lempäälässä pärjäävät urheilulajeissa, joita ei paikkakunnalla pysty harrastamaan. Sen sijaan palkittava urheilija pärjää lajissa, jota suorituspaikoista huolimatta ei saa tehdä Hakkarissa. Mitäpäs sanotte siitä? 

Seura kiittää molempia palkittavia hienoista sisulisävuosista ja upeista elämyksistä! Molemmista löytyy isoa potentiaalia, joten hyvää matkaa eteenpäin niin elämässä kuin urheilussa!

Vuoden sisulisätytöt ovat Pinja Kianta sekä sisulisäpoika Leevi Lipponen.


Huomionosoitus: Vuoden sykähdyttävin hetki

Urheilussa sykähdyttäviä hetkiä voi olla monenlaisia. Se voi olla yksittäinen ja yllätyksellinen tai se voi koostua useammista muodostaen kokonaisuuden. Tällä kertaa kyse on enemmänkin kokonaisuudesta vaikka valintaraati lopulta päätyi yksittäiseen tapahtumaan.

Tämän urheilijan kasvua ja kehitystä olemme saaneet seurata aina sieltä 9-vuotiaiden sarjoista lähtien. Varsin aikaisessa vaiheessa tuli selväksi, että parhaat ominaisuudet viittaavat menestykseen kestävyysjuoksussa ja keskimatkoilla. Hallikaudella loksahteli jo palasia kohdilleen ja SM-kisoista napsahti se ensimmäinen SM-mitali. Tili oli avattu, joten kesäkaudella vauhti kiihtyi ja SM-kisoista oli tuliaisina kaksi mitalia lisää. Menestys tiesi samalla paikkaa nuorten Ruotsi-Suomi maaotteluun Tukholmaan. Hienoja kokemuksia ja nämä varmasti olivat sykähdyttäviä hetkiä urheilijalle ja tukijoukoille.

Lempäälän yleisurheiluväkeä ehkä eniten kuitenkin sykähdytti miesten 800m seuraennätyksen historiaan siirtyminen. Huomionosoituksen saaja siirsikin sen sitten myöhemmin jo uusille sekuntiluvuille. Mutta jo oli aikakin, sillä aikaisempi LeKi-ennätys oli voimassa kokonaiset 64 vuotta.

Vuoden sykähdyttävin hetki on Aleksi Kivelä ja 800m seuraennätys.


Huomionosoitus: Seuracupin luottourheilija

Huomionosoitus tulee yhdeksän vuoden Seuracup-urasta. Tämä urheilija on ollut merkittävässä roolissa koko 2010-luvun ajan Seuracupin LeKi-menestyksessä. Hän on ollut mukana jokaisessa Seuracupin voitossa, ja useasti ollut finaalilajiedustaja.

Ura alkoi vuonna 2009, kun urheilija 9-vuotiaana oli finaaliedustaja T11-sarjan tonnilla ja sijoitus oli kymmenes. Viimeinen Seuracup finaali päättyi nyt joukkueen kapteenina upeasti mestaruuteen, joita urheilija pääsi juhlimaan kaikkiaan kuusi kertaa. Näiden vuosien väliin mahtuu viisi finaaliedustusta, joissa yksi lajivoitto, kolme kakkossijaa ja yksi kolmossija. Lisäksi muina vuosina tämä urheilija on ollut alkukilpailujen yksi kovimpia pisteidenkerääjiämme.

Palkittava onkin todellinen Seuracupin luottourheilija koko joukkueelle ja joukkueenjohdolle. Sitä on saatu mitä on tilattu, joka kerta. Tätä luottourheilijaa tulee Seuracupin osalta todellakin ikävä. Kiitos näistä menestyksekkäistä vuosista, Seuracupin kisa-asu voidaan jäädyttää!

Huomionosoituksen saa Venla Ranta.


Huomionosoitus: Seuracupin Maskotit –kannustuspalkinto

Nämä henkilöt ovat olleet koko kesän ajan kisatapahtumiemme ilopillereitä. Välillä on tuntunut ja näyttänyt siltä, että he ehtivät joka puolelle kenttää. Liikkumista ja sen riemua siis riittää. Tämän lisäksi he ovat aktiivisia kilpailijoita ja aloittaneet ”alaikäisinä” jo sisulisäkisailut. Seuracupin finaalissa nämä energiapakkaukset olivat mukana kannustusjoukoissa ja haistelemassa kisatunnelmaa. Hienosti sekin sujui ja palkintokorokkeella sai tuntea myös voittamisen yhteistä riemua. Todelliset seuran maskotit, joista saamme varmasti nauttia tulevina vuosina itse Seuracupin kisakarkeloissa!

Näiden tyttöjen kanssa ei aika tule pitkäksi, hymy nousee huulille ja ilo tarttuu. Se on myös tämän kaiken sadasosa- ja senttikamppailun keskellä oleellinen ja tärkeä osa lasten urheilua. Maskotit ovat siis oivaltaneet asioiden ytimiä!

Huomionosoituksen saa Helmi Rajamäki ja Nanna Salovaara


Vuoden juniorivalmentaja

Palkittava henkilö on nuoresta iästään huolimatta ollut LeKin yleisurheilutoiminnassa mukana jo kauan. Palkittava paitsi urheilee, niin hän on toiminut myös ohjaajana ja toimitsijana. Hän on viime kaudella ohjannut myös omaa nuorten yleisurheilijoiden ryhmää.

Palkittava on luonteeltaan sellainen, että mihinkä hän vain ryhtyy, niin se usein myös onnistuu. Palkittava henkilö täyttää kyllä myös Nuori Suomi –juniorivalmentajapalkinnon kriteerit, sillä hän on esimerkillinen, innostava ja osaava. Vaikka oman urheilu-uran viime vuodet ovat olleet haastavat ja repaleiset, niin vielä ei palkittava kuitenkaan kokonaan valmentamisen maailmaan ole siirtymässä. Mutta siinä onkin urheilun hienous, kun sitä voi harrastaa täysillä niin monissa rooleissa.

Palkittava henkilö on huomioitu näissä päätöstilaisuuksissa aikaisemminkin ja monilla eri tavoilla. Tänään tulee huomionosoituksena jälleen uusi titteli. Palkittavalle varmasti yksi hienoimpia palkintoja on kuitenkin aina välillä kuulla nuoren yleisurheilijanalun suusta toiveikas kysymys ”Hei, milloin on Eerikan treenit?”

Vuoden juniorivalmentaja on Eerika Reunanen.


Vuoden seuratoimija

Palkittava henkilö on ihminen isolla iillä ja osaaja isolla oolla. Se onkin monessa asiassa kaiken aa ja oo. Turkulaiset jytäveljekset laulavat, että kaiken takana on nainen. Mutta ei se aina niin mene, voi siellä olla mieskin. Tässä tapauksessa ainakin on.

Menestyvien urheilijoiden takana ovat valmentajat. Yleisesti ottaen valmentajien arvostus pitäisi ainakin suomalaisessa yhteiskunnassa saada nousuun. Toisaalta arvostus pitää osaamisen ja tekojen myötä aina ansaita. Valmentajan tärkeimpiä tehtäviä on perustan luominen urheilijan kehittymiselle sekä auttaa urheilijaa löytämään oma sisäisen motivaationsa ja voimavaransa.

Palkittavan henkilön treeneissä näkyy ilo, innostus ja intohimo. Urheilussa onkin pitkälti kyse tunteista. Palkittava pitää huolta siitä, että hänen ryhmässään viihdytään. Muutenkin hänen miellyttävässä seurassa on hyvä olla. Huumori, välillä hyvä ja välillä huono, saa vapaasti kukkia. Myös palkittavan osaamisen taso on huippuluokkaa ja hän on valmentajakollegoiden kesken myös erittäin arvostettu. Osaamisesta kertovat myös hänen suojattiensa tulokset ja menestykset ennen ja nyt. Ei ole sattumaa, että hän on vuosien mittaan pokannut SM-kisoista yhteensä 13 kultamitalia, siis valmentajapalkintoa. Olisiko pohjalaisten sukujuurien myötä niin, että ”kohtalaasta yritetähän mutta priimaa pakkaa tulemahan?”

Palkittava valmentaja on tehnyt pitkän päivätyön seurassamme. LeKi Yleisurheilu kiittää häntä valtavasta panoksesta ja uskoo, että parhaimmat saavutukset ovat vielä edessäpäin. Palkittava henkilö on Team Jampan itseoikeutettu veturi ja kaikkien teamjamppalaisten isä, äiti ja isoäiti!    

Vuoden seuratoimija on Janne Viitala.


Huomionosoitus Urheilun ystäviltä katsomosta

Hakkarin ja muidenkin stadioneiden kisakatsomoissa yleisurheilua tarkoilla silmillä seuraa paljon urheilun ystäviä. Osa heistä tekee taustalla työtä, jonka tuloksista jaetaan huomionosoituksia seuran lahjakkaille urheilijoille. Toiveena oli, että tässä tilaisuudessa huomionosoitukset annetaan aikuisurheilua kohti tähtääville urheilijoille.

Ensimmäinen huomionosoituksen saaja oli kauden aikana ikäluokkansa yksi parhaista suomalaisista urheilijoista. Huikea kausi, jonka aikana mahtava tuloskehitys toi urheilumenestystä myös valtakunnan rajojen ulkopuolella. Huipputyyppi, jonka rajat eivät ole vielä tulleet vastaan. Lempäälän yleisurheiluväki onkin kesän aikana höristellyt korviaan, kun legendaarisen Ari Pinomäen seuraennätyksiä pikajuoksuissa alettiin siirtää historiankirjoihin!

Toinen huomionosoituksen saaja ei tällä kaudella päässyt täysillä näyttämään kynsiensä ja hyppypiikkareiden piikkien terävyyttä. Terveenä ollessaan hän olisi kamppaillut Kalevan kisojen mitaleista, ehkä jopa ottanut mestaruuden? Katsomoväki toivoo tulevaan kauteen terveyttä ja ennätyksen hinaamista ylemmäksi, sillä vain taivashan on rajana!

Kolmas huomionosoituksen saaja teki kauden aikana sellaisen tempun, jota Lempäälän yleisurheiluväki oli odottanut vuosikymmeniä ja muutaman sukupolven ajan. Eli rikkoa ikivanha seuraennätys. Yrittäjiä on kyllä riittänyt, mutta tänä vuonna sitten vihdoinkin napsahti. Katsomoväen tarkka silmä havaitsi myös, että huomionosoituksen saajan isä osoitti kovaa osaamista Hakkarin SM-maastokisojen järjestelykoneistossa. Mutta poika on kovempi!

Huomionosoituksen saavat Santeri Kuusiniemi, Matias Mustonen ja Aleksi Kivelä.


Vuoden sisulisäurheilija

Tällä kaudella vuoden sisulisäurheilijan tittelistä oli kova kamppailu, sillä urheilullinen menestys oli huippuluokkaa. Kriteerit olivat kovat, sillä titteliin vaadittiin vähintäänkin Suomen mestaruus. Kaikkiaan Suomen mestareita sisulisäikäisissä oli neljä, mutta vain yksi voidaan siis valita.

Palkittava on monipuolinen urheilija ja ominaisuuksiltaan huippuluokkaa. Minkä lajin hän tulevaisuudessa valitseekaan, niin hän menestyy siinä satavarmasti. Ensimmäiset SM-kilpailut olivat menestyksen puolesta lähes täysosuma, kun tuloksena oli henkilökohtaisista lajeista kultaa ja hopeaa sekä vielä toisesta lajista joukkuekilpailun voitto. Kausi jatkui vielä SM-otteluissa, joissa mitali oli myös lähellä. Erittäin menestyksekäs kausi siis!

Palkittava urheilija oli tärkeässä roolissa myös Seuracupin finaalissa. Joukkuepelaajan asenne, kokonaisuuden ymmärtäminen ja sitoutuminen yhteiseen asiaan tulivat finaalipäivänä erittäin selväksi. Myös palkittavan taustavoimista löytyy tätä samaa urheilumyönteistä ajatusmaailmaa. Seura on finaalipäivän venymisestä erittäin kiitollinen. Lopussa kiitos aina seisoo, niin silloinkin! 

Seura onnittelee urheilijaa ja taustajoukkoja erinomaisista saavutuksista ja toivottaa hyvää pelikautta koripallossa!

Vuoden sisulisäurheilija on Manu Mäenpää.


Vuoden urheilija

Tällä kaudella vuoden urheilijan valinta ei ollut vaikea. Palkittavan urheilijan tulokset ja saavutukset olivat sitä luokkaa, että oksat pois.

Neljä Suomen mestaruutta ja yksi hopea, Pohjaismaiden mestaruuskisojen hopeaa ja pronssia, Euroopan mestaruuskisojen yhdeksäs sija, Suomen ennätys. Huh huh, aika hurjaa! Mutta hurja on kaverikin ja kehitysharppaus viime kaudesta huima. Kausi oli lähes napakymppi, muutamaa takareiden nappausta lukuunottamatta. Mutta ehkäpä siinä olikin jotain suurempaa johdatusta? Ei makeaa ihan koko mahan täydeltä. Ei vielä.

Palkittava urheilija on mielenkiintoinen persoona. Kisapaikoilla hän luo ympärilleen jotenkin maagisen ilmapiirin. Hän on nopeasti joukon keskipiste tekemättä sitä kuitenkaan tietoisesti. Hän on lisäksi muiden kilpakumppanien keskuudessa erittäin pidetty kaveri. Nykyaikainen verkottujatyyppi. Myös palkittavan taustalla olevat henkilöt ovat tolkun ihmisiä. Jalat eivät ole tukevasti pilvissä vaan tiukasti tartanissa kiinni. Kun ruuvia on vielä varaa kiristää, niin tulevaisuus näyttää kuinka pitkälle rahkeet riittävät. Suunta on kuitenkin oikea; eteenpäin ja ylös!

Ai niin. Seuraväki voi ensi viikon jälkeen nukkua yönsä rauhassa. Ollos huoleton, poikas valveill´on.

Vuoden urheilija on Santeri Kuusiniemi.

 

LiiteKoko
Sisulisä pm-mitalistit_2017.pdf38.35 Kt
Arvokisamenestys_2017.pdf46.67 Kt
A-lk sisulisä 2017.pdf5.81 Kt
A-lk ja stipendit valmennusryhmä 2017.pdf27.09 Kt
LeKi-ennätykset 2017.pdf36.39 Kt
LeKi YU-päättäjäiset 2017_netti.pptx4.83 MT