Pm-maastoista jättimenestys

Kuluvan kevään pm-maastokausi lähti vauhtiin Tampereella 25.4. Kilpailut pidettiin Hatanpään kartanon viereisillä upeilla reiteillä. Kisajärjestäjällä oli omat haasteensa saada toimitsijakoneisto vireeseen, mutta urheilijoiden vauhtia se ei haitannut. Tänä vuonna kisaamassa olivat 15v-yleiset sarjat, eli uutuutena tälle vuodelle mukaan tuli T/P15v jotka juoksevat lisäksi pm-maastoja myös sisulisämaastoissa, mutta vähän lyhyemmin matkoin. LeKi Yleisurheilusta oli nyt mukana mukavan kokoinen joukkue ja menestys oli suorastaan jättimäistä. Mukaan lähti kahdeksan juoksijaa ja tuliaisina peräti seitsemän mitalia, ja lisäksi yksi nelossija.

Ensin vauhdissa olivat naispuoliset juoksijattaret ja matka kaikissa sarjoissa 4km. T15-sarjassa Emma Ranta parantaa vauhtiaan suurin harppauksin vuosi toisensa jälkeen ja tällä kertaa tuliaisena oli pm-pronssimitali. N17-sarjassa Milla Ala-Lahti otti viisaalla juoksulla hienosti hopeaa. N19-sarjassa ystävykset Anniina Mahkonen ja Venla Ranta taittoivat matkaa tasatahtia. Anniina tuli lopun upeasti ja nappasi sarjan piirinmestaruuden, Venla tuli pian perässä maaliviivalle ja otti hopeamitalin. Seuraavassa lähdössä olivat miespuoliset atleetit ja matkana myös 4km. P15-sarjassa Atte Urvanta taisteli pitkän hiihtokauden jälkeen hienosti aivan loppuun asti mitalista ja tuliaisena nyt niukka neljäs tila hienolla juoksulla. M17-sarjassa Santtu Heikkinen otti sarjansa ohjat heti ja voitti ylivoimaisesti. M19 sarjassa tuore SM-maantien Suomen mestari Leevi Keronen lähti heti paukusta kovaa ja otti tällä kertaa ylivoimaisen voiton. Aleksi Kivelä teki viisaan juoksun ja oli jälleen pitelemätön kirissä ja nappasi hopeaa. Hauskana anekdoottina mainittakoon, että tämän sarjan kärkikolmikko taittoi matkaa rintarinnan kärjessä myös Lempäälän edellisissä sisulisämaastoissa kuusi vuotta aikaisemmin, nyttemmin vaan kaikilla jo SM-mitaleita plakkarissa – pitkäjänteisyys on tämän lajin hyve.

Joukkuemitaleita ei tällä kertaa jaettu, mutta LeKi YU:n menestys oli kautta aikain paras näissä ikäluokissa. Seuraavaksi näillä isommilla maastojuoksijoilla koittaa matkan SM-kilpailut Salossa 6.5. Kilpailu niissä kekkereissä on todella kovaa ja mitalisijat tai niiden lähellekin pääseminen vaatii aina täyttä onnistumista. Katsotaan jatkuuko LeKi YU:n mitalinmakuinen vire sielläkin.

Pm-maastojen tulokset:

http://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=44298

 

Kuvassa Leevi Keronen matkalla keväisissä maisemissa

 

 

LiiteKoko
Leevi.jpg64.15 Kt