SM-maastot Perniössä; Neljän SM-mitalin päivä!

SM-maastot juostiin 5.-6.5.2018 Melassuon urheilukeskuksessa Perniössä. Kisajärjestelyistä vastasivat yhteistyössä Salon Vilpas ja Perniön Urheilijat. Kisaviikonloppu koostui perinteisesti lauantain SAUL-maastokisoista ja junioreiden Flying Finns-kisasta sekä sunnuntain SM-maastoista. Kisajärjestelyt onnistuivat hienosti, juoksureitit olivat vaihtelevan haastavat sekä upea aurinkoinen sää suosi niin juoksijoita kuin katsojiakin.

Lempäälän Kisa Yleisurheilusta matkassa oli kaikkiaan 13 kilpailijaa. Tulos oli kokonaisuutena huikea, kun SM-mitaleja kertyi kaikkiaan neljä sekä niiden lisäksi lukuisa joukko muita hienoja sijoituksia.

Lekiläisten kisat aloitti Aikuisurheiluliiton mestaruuskisoissa Marko Luomi kilpaillen 45-vuotiaiden sarjassa. Kuuden kilometrin matka taittui Markolta aikaan 23.29 ja sillä sijoitus oli seitsemäs. Flying Finns -kisoissa oli tällä kertaa mukana vain yksi LeKi-edustaja, Ella Noora Haapalehto T13-sarjan 2 km kisassa. Ella Noora teki nousujohteisen juoksun ja oli kisan 12. ajalla 8.06.


Ella Noora Haapalehto

SAUL- ja FF-kisatulokset


Sunnuntain kisatapahtumissa oli 11 LeKi-edustajaa ja menestys siis upea! Käydään kisatapahtumat läpi siinä järjestyksessä kuinka lekiläisiä oli lähtöviivalla mukana.

Kisapäivän aloitti T15-sarjan 4 km kisa, jossa lekiläiset edustajat olivat Nora Kytäjä, Emma Ranta ja Rita Simola. Nora on ensimmäistä vuotta 15-sarjassa, mutta erittäin kova tekijä kestolajeissa. Nora oli koko kisan ajan kärkijoukoissa, juoksi taktisesti järkevän juoksun ja nousi kärkikolmikkoon vajaat kilometri ennen maalia. Juoksun loppu tuli hienosti ja maalissa Nora sai tuuletella ansaittua pronssimitalia ajalla 16.05,6.


Nora Kytäjä SM-pronssia

Emma on hieno tarina kokonaisuudessaan ja siihen yksi tähtihetki lisää tästä kisasta. Vuosi sitten Emma oli vastaavissa kisoissa sijalla 57. Nyt Emma teki mahtavan nousujohteisen kisan; alkukiihdytyksessä reilun 70 juoksijan loppupuolella, 1km kohdalla 37., puolimatkassa 32., 3 km väliajoissa 25. ja maalissa 18. ajalla 17.05,5. Tosi sykähdyttävää livenä nähtynä! Rita tuli jälleen vahvistamaan LeKi-joukkuetta. Rita juoksi tasaisesti läpi koko kisan täsmälleen samoilla sijoituksilla ja oli lopputuloksissa 27. ajalla 17.35,4. Myös Rita teki kovan petrauksen, kun vuosi sitten sijoitus oli 46. Tyttöjen mainiot sijoitukset tiesivät sitä, että kolmikko Nora-Emma-Rita nappasi joukkuekilpailussa SM-hopeaa, jota kelpasi palkintopallilla juhlia!


T15 SM-joukkuehopeaa; Rita Simola (vas), Nora Kytäjä ja Emma Ranta.

N19-sarjan 4 km kisassa oli mukana kova LeKi-kaksikko Anniina Mahkonen ja Venla Ranta. Molemmat juoksijat kilpailevat ensi kauttaan ko. ikäluokassa ja ovat nousukunnossa kohti kesää. Molemmat kokeneet maastokisaajat juoksivät jälleen järkevän juoksun ja tekivät omat vahvat ja varmat suorituksensa kisan aikana. Maalissa Anniina oli komeasti kymppisakissa sijalla yhdeksän ajalla 16.03,7. Venla onnistui myös hyvin ja aika 16.13,0 toi sijan 11. Molemmat paransivat viime vuoden sijoituksiaan, kun Venla oli Vierumäen kisassa 16. ja Anniina 33.


Anniina Mahkonen ja Venla Ranta

M17-sarjassa ensimmäistä vuotta kisaava Santtu Heikkinen oli 4 km kisassa ainut lekiläinen. Santtu juoksi viisaan kisan; ei lähtenyt kärjen hurjaan alkukyytiin mukaan, vaan juoksi maltilla. Santtu nousi loppua kohti muutaman pykälän ja oli maalissa sijalla 12 ajalla 13.57,9. Erittäin kelpo kisa ja lupaa hyvää kesän ratakauden päämatkoille.


Santtu Heikkinen

N22-sarjassa 4 km kisassa Klaara Leponiemi oli kuin pikamatkalla. Kestolajien ekspertti otti jo aikaisemmin maantiellä naisten sarjan puolimaratonin SM-hopeaa. Klaara lähtikin paukusta lähtien pitämmän kovaa vauhtia kisassa. Kärkiviisikko hajosi kilometri ennen maalia ja Klaara oli mukana kamppailemassa mitaleista. Kova vauhti säilyi maaliin saakka ja tiukka kamppailu toi Klaaralle hienon SM-pronssin. Iloinen urheilija oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa ja SM-mitaliin!


Klaara Leponiemi SM-pronssia

N17-sarjaan oli 4 km matkaan laittaa koko LeKi-joukkue, kun matkassa olivat Milla Ala-Lahti, Helmi Karjainen ja Nea Kytäjä, joista kaksi viimeksi mainittua ensimmäistä vuottaan ko. sarjassa. Jännitystä oli ilmassa, mutta hyvin tämäkin LeKi-kolmikko kisasta suoriutui. Helmi otti kisan alun tarkkaillen, mutta nousi sitten kamppailemaan aina pistesijoista. Loppusuoralla oli useita kisaajia kamppailemassa sijoituksista ja Helmin upea juoksu toi sijan 11 ajalla 16.01,4. Milla taisteli rankan kisan läpi ja oli ajalla 16.43,2 mukavasti 18. Nea juoksi tasaisesti sijoituksen ollessa 36. ajalla 18.46,6. Joukkuekilpailussa vain isojen kaupunkien eli Jyväskylän, Lahden ja Turun joukkueet olivat LeKin edellä, joten joukkuesijoitus oli neljäs.


Nea Kytäjä (vas), Milla Ala-Lahti ja Helmi Karjainen

Lekiläisistä viimeiseksi matkaan pääsi M19-sarjan 6 km kisaan Leevi Keronen. Ennakkoon Leevi oli yksi kisan mitalisuosikkeja, olihan maantiekympiltä taskussa jo Suomen mestaruus aiemmin keväältä. Kärkivauhtiin Leevi myös lähti ja etukäteen kovin kolmikko irtaantuikin muista jo ennen puolimatkaa. Kärkijuoksija teki viimeisellä 2 km kierroksella eroa muihin ja hopeakamppailu päättyi loppusuoran kirissä selvästi Leevin eduksi. Suomen mestaruuden jatkeeksi tuli SM-hopeaa ajalla 20.23,6, joten kausi on alkanut erittäin hyvin.


SM-hopeamitalisti Leevi Keronen ja valmentaja Veli-Matti Ranta

Lempäälän Kisa Yleisurheilun menestys ei jäänyt kisapaikalla huomioimatta. Upea kisaviikonloppu koko joukkueelta ja valmentajilta loistotyötä urheilijoiden virittämisissä! Maastojuoksukausi jatkuu helatorstaina sisulisämaastojen merkeissä Hakkarissa.

SM-maastot tulokset