Sisulisämaastoista kotijoukkueelle 13 mitalia!

Hämeen piirin sisulisäikäisten maastojuoksumestaruudet ratkottiin tänä keväänä kotikentällä Hakkarissa helatorstaina 10.5.2018. Juoksijat ja kisaväki saivat nauttia lämpimästä säästä. Kokenut kisäjärjestäjä suoriutui jälleen urakasta kiitettävästi.

Osallistujamäärät olivat viimevuotisella tasolla. Pyrinnöllä oli selkeästi suurimmat massat mukana. LeKi Yleisurheilun joukkueessa juoksi kaikkiaan 32 edustajaa. Osallistujamäärää harmillisesti verotti sairastelut, joiden vuoksi moni kova tekijä joutui jäämään pois.

LeKin joukkue urheili perinteiseen tapaan upeasti, kun tuloksena oli 13 mitalia. Mitaleista viisi oli mestaruuksia, kuusi hopeista sekä kaksi pronssista. Mitalimittarilla LeKi Yleisurheilulla oli kisojen toiseksi paras joukkue! Kisameiningillä mitaten kotijoukkue oli luonnollisesti paras!!

Seurojen välinen mitalitilasto

Kisatapahtumat lekiläisittäin ja sarjoittain:

T9 / Iiris Aho, Nia Kytäjä, Helmi Rajamäki, Nanna Salovaara ja Aada Ylilehto
Tämä tasainen viisikko kisaili jo vuosi sitten Valkeakoskella. Nia oli kahdeksas, Iiris 10., Nanna 12., Aada 13. ja Helmi 27. kaikkiaan yli 40 juoksijan joukossa. Tasaisen hyvää suorittamista jälleen. Joukkuekilpailussa Nia-Iiris-Nanna oli iloinen hopeakolmikko!

P9 / Anssi Hoffren, Joona Kivistö ja Akseli Kuusjärvi
Anssi oli uusi tulokas näihin kisoihin ja heti hopeamitalisti. Joona oli neljäs ja lähellä mitalia. Akselin sijoitus mukavasti 14., joka tiesi tyttöjen tavoin joukkuekilpailun hopeaa!

T10 / Aino Aalto ja Kiira Kilpinen
Aino juoksi upeasti sijalle seitsemän ja Kiira säesti hienosti ja sijoitus kymppisakissa ja juurikin tarkalleen kymmenes! Harmillisesti kolmas juoksija uupui ja sitä kautta tässä sarjassa mahdollinen joukkuemitalisijakin.

P10 / Aapeli Karislahti, Viljami Kuusjärvi, Kaapo Lievonen, Noel Nikulainen ja Eerik Ruuti
Todella kova viisikko tähän osallistujamäärästään varsin pieneen sarjaan. Eerik juoksi ylivoimaiseen mestaruuteen ja muut säestivat upeasti: Noel neljäs, Viljami viides, uusi tulokas Kaapo seitsemäs ja Aapeli vielä yhdeksäs. Joukkuekilpailussa kolmikko Eerik-Noel-Viljami oli selvä voittaja! Toinenkin joukkuemitali oli tarjolla, mutta sairastuminen kiusasi tässäkin sarjassa.

T11 / Viivi Komu, Iina Niemelä, Niia Niemelä ja Nella Mäkynen
Viime vuoden tapaan kova nelikko oli tulessa ja jälleen erittäin menestyksekäs. Iina juoksi pronssille, Nella ja Niia peräkkäin seitsemäs ja kahdeksas sekä Viivi 13. Joukkuekilpailussa kolmikko Iina-Nella-Niia oli jälleen varma voittaja!

P11 / Aarne Kalela
Aarne juoksi ainoana lekilöäisenä ja sijoitus oli ikäluokan mukaisesti 11!

P12 / Petteri Haapaniemi, Eelis Kuusjärvi ja Eero Ranta
Eelis juoksi sijalle 6, Eero toipilaana oli yhdeksäs ja Petteri 22. Joukkuekilpailussa sijoitus oli neljäs ja mahdollisimman pienellä erolla, kun pisteet olivat tasan pronssimitalistien kanssa.

T13 / Ella Noora Haapalehto
Ellis oli sarjansa ainut lekiläinen, mutta sitäkin kovempi. Tuloksena jälleen kerran mitali sijoituksen ollessa toinen!

P13 / Eetu Komu, Luukas Lipponen ja Miika Niemelä
Todella tasaiset pojat lähes peräkkäsillä sijoilla: Eetu oli yhdeksäs, Miika kymmenes ja Luukas 12. Joukkuekilpailu toi hopeiset mitalit!

T14 / Nora Kytäjä
Samat sanat pätevät tähän sarjaan kuin vuotta nuorempiinkin. Viikon takainen SM-maastojen pronssimitalisti Nora otti helposti ja selvästi mestaruuden!

T15 / Emma Ranta
Edelleen samat sanat. Myös Emma on SM-mitalisteja ja päätti henkilökohtaiset sisulisämaastokisat pronssimitaliin!

P15 / Leevi Lampén, Manu Mäenpää ja Atte Urvanta
Kovia yleisurheilijoita koko porukka. Atte otti hopeamitalin, Manu oli neljäs ja Leevi viides. Joukkuekilpailun ainut joukkue oli mestaruuden arvoinen!

T12- ja P14-sarjoihin LeKi Yleisurheilulla ei ollut edustajia.

Lempäälän Kisa Yleisurheilu kiittää koko joukkueen kaikkia juoksijoita! Kiitokset myös matkassa mukana olleille vanhemmille, huoltajille, kannustajille ja muille taustajoukoille! Myös talkooväki toimitsijatehtävissä ansaitsee jälleen kiitokset, ilman sitä eivät kisatapahtumat synny!

Kaikille kisoissa juosseille LeKi-edustajille oli luvattu LeKi-hikipyyhe. Mikäli et sitä helatorstaina saanut, niin tule nykäisemään Timo Reunasta hihasta 17.5. maastokisoissa tai muulloin, niin pyyhe on sinun.

TOP5 huomiot Hakkarin sisulisämaastoista:
1) Poikien osallistujamäärän pienuus... sama virsi viime vuodelta, apuva!
2) Numerolappujen pussitustalkoissa muutamien perinteisten ja menestyksekkäiden seurojen kirjekuori jäi todella ohueksi, harmillista sekin.
3) Sen sijaan Ikaalisten Urheilijat ja Tammelan Ryske toivat isot joukkueet, hienoa!
4) Kesäinen sää houkutteli myös ei-toivottuja osallistujia lähtöviivalle. Mustalla sahalaitakuvioisella kisa-asulla ei kuitenkaan lähtöviivalle luikerreltu. Siitä piti huolen ratamestari, joka pisti tälle täysin selkärangattomalle touhulle ensimmäisen kerran stopin. Sitkeä yrittäjä halusi tosin uudelleenkin viivalle, silloin tarvittiin jo SM-maastojen 2014 kilpailunjohtaja poistamaan ylimääräinen kilpailija joukosta.
5) Kisapuffetti oli ansiokas. Jäikö jotain artikkelia maistamatta? No eipä.

Tulokset