LeKi YU:n ja Varalan urheiluopiston testit jatkuvat 14.12.2018

Lempäälän Kisa Yleisurheilu jatkaa Varalan Urheiluopiston testausaseman kanssa yhteistyössä tehtävää testaustoimintaa. Tällä kerralla mukaan voivat tulla 2007-2002 ikäluokkien urheilijat, jotka ovat pääosin mukana myös talvikauden toiminnassa. Testaus on tarkoitettu niille, joilla on selkeitä kilpailullisia tavoitteita, ja jotka haluavat kehittyä yleisurheilussa. Testejä on taas kaksi vuodessa ja toinen testi ajoittuu toukokuun lopulle 2019, ja etusija siinä testissä on niillä, jotka ovat mukana jo tässä kauden ensimmäisessä testissä. Vanhemmista urheilijoista osa (etenkin 2001 syntyneet ja vanhemmat) tekee jo enemmän lajisidonnaisia testeja ja niistä kiinnostuneet kyselyt LeKi YU:n valmennusvastaavalle.

Näissä perustesteissä testataan erilaisia yleisurheilussakin tärkeitä ominaisuuksia (nopeus, voima, kimmoisuus, kestävyys) yhteistyössä Varalan Urheiluopiston testiaseman kanssa. Lisäksi testauksesta tulee osallistujille palaute.

Kauden 2018-2019 ensimmäinen testipäivä pidetään perjantaina 14.12.2018 ja kokoontuminen sitä varten klo 17.30 Tampereen messu-ja urheilukeskuksen aulaan. Testeihin ilmoittautuminen on päättynyt. Testejä ennen tehdään verryttelyt ja kerrataan testit. Testit alkavat kello 18.00 ja kestävät n. klo 20.30 saakka. Testeihin mukaan normaali sisähallivarustus (lenkkitossut, "kilpailu-/testiasu", verryttelyasu) ja piikkarit. Testattavat jaetaan ryhmiin ja testit tehdään ryhmien mukaan.

Testattaville (ja heidän vanhemmille) pidetään taas myös palauteluento, joka on su 16.12. ja sitä varten kokoonnutaan klo 10 Tampereen messu- ja urheilukeskuksen aulaan (kesto n. 45min). Luennolla käydään vähän läpi myös testien taustaa ja nuorten harjoittelua. Lisäksi jokainen testattava saa testeistä oman henkilökohtaisen palauteraportin.

LeKi YU osallistuu osaksi kustannuksiin, mutta omakustannus testistä ja palautteista on 20 €/testattava, joka kerätään myöhemmin. Testeistä tarkennukset lähetetään vielä to 13.12. mennessä ilmoittautuneille.