SM-maastoista neljä mitalia; M19-sarjasta joukkuekultaa!

SM-maastot juostiin 4.-5.5.2019 Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskuksen alueen maastoissa Turengissa. Kisajärjestelyistä vastasivat yhteistyössä Janakkalan Jana ja Karkkilan Pojat. Kisaviikonloppu koostui perinteisesti lauantain SAUL-maastokisoista ja junioreiden Flying Finns-kisasta sekä sunnuntain SM-maastoista.
 
Lempäälän Kisa Yleisurheilusta SM-maastoissa matkassa oli lopulta 14 kilpailijaa. Tulos oli kokonaisuutena erinomainen, kun SM-mitaleja kertyi kaikkiaan neljä sekä niiden lisäksi iso joukko muita hyviä sijoituksia. 

 
Aikuisurheiluliiton mestaruuskisoissa ei tällä kertaa ollut lekiläisedustusta. Flying Finns -kisoissa oli mukana kolme LeKi-edustajaa. Eero Ranta juoksi P13-sarjan kisassa upeasti neljänneksi sekä T12-sarjassa Iina Niemelä oli 12. ja Niia Niemelä 14.
 
SM-maastoissa ensimmäisenä lekiläisistä starttasi T15-sarjan Nora Kytäjä 4km kisaan. Nora oli kärkipaikoilla alusta lähtien ja kilometri ennen maalia mestaruus oli kahden kauppa. Maalissa Nora otti hopeaa ajalla 15.00, kolme sekuntia voittajan perässä. Vuoden takainen pronssimitali kirkastui pykälän verran.
 

Nora Kytäjä (kuva Timo Reunanen)
 
N19-sarjan 4km kisassa Anniina Mahkonen oli mukavasti sijalla 13 ja Milla Ala-Lahti 18. Harmillisesti Venla Ranta sairastui, joten ajatuksissa olleesta joukkuemitalista ei päästy kisaamaan.
 
M17-sarjan 4km kisassa Santtu Heikkinen oli voittotaistelussa koko matkan ajan. Maalissa Santun ajalla 12.43 otettiin hopeaa, neljä sekuntia voittajasta. Kisa lupaa hyvää kesää Santun bravuurimatkoille. Atte Urvanta oli 59., Manu Mäenpää 62. ja Leevi Lampén 65. Joukkuekilpailussa LeKi Yleisurheilun sijoitus oli kahdeksas.
 

Santtu Heikkinen (kuva Veli-Matti Ranta)
 
N22-sarjan kisaan Klaara Leponiemi ei valitettavasti pystynyt starttaamaan ja vuoden takainen mitalisija jäi puolustamatta.
 
N17-sarjan 4km kisassa oli nousujohteinen ja tasainen LeKi-kolmikko. Maalissa Helmi Karjainen oli sijalla 22, Rita Simola oli 28. ja Emma Ranta 29. Joukkuekilpailussa LeKi Yleisurheilun sijoitus oli viides.
 
M19-sarjan 6km kisassa kärkikaksikon takana Leevi Keronen taisteli pronssia ajalla 19.14. Matkalla kerran nurinkin mennyt Aleksi Kivelä oli hienosti kuudes, Joona Sointu 15. ja Sakari Koivuniemi vielä 23. Loistava joukkuepanos palkittiin Suomen mestaruudella joukkueella Leevi-Aleksi-Joona!
 

Leevi Keronen (kuva Veli-Matti Ranta)
 
Tällä kertaa LeKi Yleisurheilun urheilijat pitivät Hämeen piirin seurojen mainetta yllä. Lekiläisten mitalien lisäksi koko muun piirin saalis oli yksi henkilökohtainen pronssi sekä yksi joukkuekulta ja -hopea. 
 
LeKi Yleisurheilu onnittelee kaikkia urheilijoita ja valmentajia loistosuorituksista!
 
 

M19 joukkuekilpailun Suomen mestarit (kuva Timo Reunanen)