Kauden 2019 päättäjäis- ja palkitsemistilaisuus

Yleisurheilukauden 2019 palkitsemistilaisuus ja päätösjuhla vietettiin sunnuntaina 6.10. perinteiseen tapaan Moision koululla. Saija Salovaara loihti tarjoilut paikalle ja Lempäälän Kisa Yleisurheilu tarjosi kakkukahvit menestyksekkään kauden päätteeksi ja Seuracupin voiton kunniaksi!
 
Alkulämmittelyksi katseltiin SM-viestien M19-sarjan 3x800m kilpailun ratkaisuhetket, jossa LeKi Yleisurheilun joukkue otti Suomen mestaruuden! Siitä oli hyvä aloittaa päättäjäis- ja palkitsemisjuhla.

Tervetuloasanat lausui seuran puheenjohtaja Markku Ruonavaara, joka esitteli myös yhteenvedon kauden tapahtumista ja urheilumenestyksestä. Nuorisopäällikkö Kirsi Mänty kertoi urheilukoulun kuulumiset ja toivotti kaikki tervetulleeksi ensi vuonna uudelle urheilukentälle. Tilaisuuden juontajana toimi Jasmin Juujärvi.
 
 
 
 
Palkitsemiset
 
Sisulisäikäiset (9-15 v) piirinmestaruusmitalistit sekä A-taitomerkkituloksen saavuttaneet palkittiin pokaalilla ja makealla tavarapalkinnolla. Yhteensä näitä palkittavia oli 53. Kaikkiaan kauden maastojuoksuista, kävelyistä, otteluista, huipentumista ja viesteistä LeKi Yleisurheilu saavutti yhteensä 107 mitalia.
 
 
Valmennussopimusten piirissä oleville urheilijoille jaettiin sekä A-luokkatulosten pokaalit että myös kauden urheilumenestyksen perusteella myönnetyt stipendit. Kaikkiaan näitä valmennusryhmien palkittavia urheilijoita oli 20. SM-kisoista LeKi Yleisurheilun edustajat voittivat 22 mitalia.
 
 
LeKi-seuranennätysplaketteja ulkoratakaudelta jaettiin ikäluokkien virallisista lajeista kaikkiaan 33 kappaletta. Eniten ennätyksiä tänä kesänä tekivät nuorten/yleisissä sarjoissa Klaara Leponiemi ja Santtu Heikkinen neljällä sekä sisulisäikäisistä Nora Kytäjä kolmella uudella seuraennätyksellä. 
 
 
Mikäli et ollut tilaisuudessa paikalla ja sait palkintoja/huomionosoituksia, niin ne voi noutaa Liikuntaparkista.
 
 
Erityispalkinnot ja huomionosoitukset:
 

Vuoden tulokas

Palkittava tuli mukaan viime hallikaudella naapurikunnasta LeKi Yleisurheiluun ja sen kilpailutoimintaan. Tarkkasilmäisimmät huomasivat, että kauden aikana palkittavalta löytyi potentiaalia eri lajeihin.

Kauden aikana palkittava teki ensiesiintymisensä myös SM-kisoissa. Kokemusta kertyi sekä henkilökohtaisesta kilpailusta, jossa sijoitus oli kymmenen parhaan joukossa, että viestikisoista. Palkittavalta sujuvat sekä pika- että pitkät matkat kuten myös hyppylajit. Nyt vain lisää treeniä, niin mielenkiinnolla odotetaan tulevaa kautta.

Vuoden tulokas on MIKAEL VIITANEN

 

Vuoden kehittyjä

Tälläkin kaudella seurassa on ollut eri ikäluokissa monia kovan kehitysharppauksen tehneitä urheilijoita.

Palkittava on aina ollut monipuolinen tekijä; maastoissa, radalla ja kenttälajeissa, tuo yhdistelmä on tuonut hyvää kehitystä. Kesäkaudella oli nähtävissä kuinka juoksutekniikka on kehittynyt ja vauhti kasvanut, siinä on pohja myös muihin yleisurheilulajeihin. Bravuurilajeiksi ovat tulleet heittolajit, etenkin moukari, vaikka eipä palkittavaa ensinäkemältä moukarijätiksi välttämättä mieltäisi. Palkittava onkin osoittanut todeksi sen, että moukari on kuitenkin nopeus- ja tekniikkalaji. Hieno kausi ja pitkiä olivat kaaret! Palkittava pääsi alaikäisenä myös haistelemaan SM-kisojen tunnelmaa viesteissä. Ensi kaudella onkin aika varmasti edessä ne ensimmäiset omat henkilökohtaiset SM-kisat.

Vuoden kehittyjä on OTSO LUODESLAMPI

 

Vuoden tiimipelaaja

Palkitsemiskriteerit eivät ole kyseisen palkinnon osalta muuttuneet. Seuran ja joukkueen kannalta tärkeitä ovat ne urheilijat, jotka lähtevät aina mukaan ja tekevät sen mitä tarvitaan. Ja tekevät sen myös hyvin. Tällä kertaa palkitaan kaksi tiimipelaajaa, sekä tyttö että poika.

Kumpaakin palkittavaa yhdistää monet samat asiat. Palkittavat ovat olleet pienestä pitäen yleisurheilussa mukana ja osallistuneet monipuolisesti lähes kaikkeen mahdolliseen. Molempien suurimmat vahvuudet löytyvät kuitenkin maasto- ja pitkän matkan ratajuoksuista. He ovat joukkueen ja seurajohdon luottopelaajia, sillä taistelutahtoa ja venymistä löytyy, ja onnistuminen on aina maksimaalista ja satavarmaa. Se nähtiin jälleen kauden maastokisoissa ja Seuracupin alkukilpailuissa sekä finaalissa Imatralla. Molempien palkittavien taustalla on myös isoa ymmärrystä ja kokemusta urheilemiseen, joten tukea harrastukseen löytyy. Molemmat nuoret ovat niin urheilukentällä kuin sen ulkopuolellakin seuramme ensiluokkaisia käyntikortteja.     

Vuoden tiimipelaajat ovat NELLA MÄKYNEN ja EERO RANTA

 

Vuoden sisulisätyttö ja -poika

Vuoden sisulisätytön ja -pojan palkinto on paitsi tämän kauden saavutuksista, niin myös kaikista menneistä sisulisävuosista. Molemmat palkittavat ovat olleet mukana yleisurheilussa aivan nuorimmista sarjoista lähtien. Molemmat nuoret ovat olleet monet vuodet tärkeitä urheilijoita muun muassa Seuracupin kisoissa. Potentiaalia on nousta nuorten sarjoissakin kovalle tasolle.

Palkittava tyttö nousi tällä kaudella vaivojen hellitettyä aivan uudelle tulostasolle. Mukavuusalueella ovat heittolajit, ja käteen sopii niin kuula, kiekko kuin keihäskin. Oli etuoikeus seurata aitiopaikalta hänen onnistumisen riemua SM-kisoissa Lahdessa. Palkittava on äärimmäisen hyväkäytöksinen ja kohtelias, todella fiksu nuori! 

Palkittava poika hyppää korkealta ja heittää pitkälle. Hänellä on kova vaatimustaso itselleen, kuten urheilussa kuuluukin olla. Sopivalla rentoudella ja hyvällä huumorilla höystäen, niin hyvä tulee. Koska palkittavalla on tausta-asiat enemmän kuin kunnossa, niin ei epäilystäkään etteikö tulosta syntyisi tulevaisuudessa! Iso hatunnosto vielä venymisestä kauden viimeisessä maastokisassa.  

Seura kiittää molempia palkittavia hienoista sisulisävuosista sekä upeista suorituksista ja aikaansaaduista elämyksistä! Hyvää matkaa eteenpäin nuorten sarjoihin!

Vuoden sisulisätyttö on KRISTIINA LAITINEN ja sisulisäpoika TUOMAS NÄRHI

 

Vuoden monitaiturit

Vuoden monitaituripalkinnon kriteerinä on eri yleisurheilulajien suoritusten yhteismäärä. Palkinto jaetaan sekä tyttöjen että poikien sarjassa ja sen voi saada "urallaan" vain kerran. Viime vuosien palkittavista Niia Niemelä ja Eelis Kuusjärvi keräsivät tänäkin vuonna eniten luokkasuorituksia, mutta eivät toistamiseen voi tätä palkintoa siis saada.

Vuoden monitaiturityttö oli kauden aikana ahkera kisaaja. Hän oli lähes kaikessa mukana aina kevään ensimmäisistä maastoista kauden viimeisiin kisoihin. Hän on siis selvästi tittelin arvoinen. Kaikkiaan näitä eri yleisurheilulajeja tuli suoritettua kauden aikana 16. Palkittava on nuoresta iästään huolimatta jo kova tekijä LeKi Yleisurheilun laadukkaassa tyttöporukassa. Tammelan maastoviestissa palkittava tykitti sellaisen avausosuuden että oksat pois. Siitä on mahtavaa jatkaa uuteen kisakauteen!   

Vuoden monitaituripoika oli myös aktiivinen kisaaja kauden alusta aina loppuun saakka. Kaikki lajit sujuvat, joten hänkin on selkeästi titteliin vaadittava monitaituri. Myös monitaituripoika keräsi yhteensä 16 lajisuoritusta. Palkittava on joukkuepelaaja, hänelle sopii rooli kuin rooli niin viestikisoissa kuin Seuracupissakin. Tämä vuoden Seuracupin finaalissa palkittava osoittikin kovaa venymiskykyä joukkueen eteen. Tosi merkityksellinen asia lopputulokseen, ja siitä vielä suurkiitos.

Vuoden monitaiturityttö on ELLA RAJALA ja monitaituripoika AAPO NÄRHI

 

Vuoden seuratoimija

Viime vuosina vuoden seuratoimijan titteli on mennyt valmentajille. Tämänkin vuoden palkittavan meriittilistalla on yhtenä merkittävänä osana ohjaus- ja valmennustoiminta.

Palkittava on toiminut ohjaajana ja nuorisovalmentajana sekä vastaa nuorisopäällikkönä urheilukouluista. Hommat todella hoituvat, sillä palkittava on osaava ja luotettava. Palkittavan hyvin tuntevat toivat esille erityisesti yhden ja saman asian: palkittava on todella jämpti! Sellaisen ihmisen kanssa on miellyttävää tehdä yhteistyötä, koska silloin hoituvat kaikki asiat ihan viimeisen päälle. Palkittavan ammatillisen osaamisen kautta seuraan on tullut myös "hallintotaitoja", joista on ollut suurta apua erilaisen "paperityön ja byrokratian" hoitamiseksi. Palkittava on muutenkin ottanut yhä isompaa roolia seuratyössä.

Joten vielä kerran: Kun palkittava tarttuu toimeen, niin on 100% varmuus ettei homma mene ihan päin mäntyä, sillä vuoden seuratoimija on KIRSI MÄNTY!

 

Huomionosoitus: Vuoden arvokilpailu-urheilijat

Leki Yleisurheilun edustajia oli tänä vuonna mukana Suomen joukkueessa useammassakin arvokilpailussa. Tänään huomionosoituksen saa kaksi Euroopan mestaruuskilpailuissa juossutta urheilijaa.

Klaara Leponiemi juoksi 10000 metriä 22-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsin Gävlessä. Klaara sijoitus kilpailussa oli 16. Leevi Keronen oli maastojuoksun 19-vuotiaiden EM-kisoissa Hollannin Tilburgissa. Leevin sijoitus parhaana suomalaisena oli 45. Nyanssina mainittakoon, että kisan voitti Norjan Jacob Ingebrigtsen.

Huomionosoituksen vuoden arvokilpailu-urheilijoina saavat siis KLAARA LEPONIEMI ja LEEVI KERONEN

 

Huomionosoitus: SM-menestys

LeKi Yleisurheilulla oli loistavan menestyksekäs kausi, josta tuloksena oli 11 Suomen mestaruutta. Tänään huomionosoituksen saa kaksi Suomen mestaria.

Huomionsosoituksen saajilta löytyy paljon yhteistä. Suomen mestaruudet tulivat samasta lajista, eikä kultamitali ollut kummallekaan ensimmäinen laatuaan. Nimikirjaimet ovat nuorilla miehillä samat, joten todellisesta MM-ryhmästä on kyse. Merkittävin yhtäläisyys on kuitenkin se, että he jakavat 12-vuotiaiden sarjassa lajinsa seuraennätyksen. Mainittava asia, sillä viime kesänä tuohon jakajien joukkoon liittyi kolmaskin urheilija, joten Aarne Kalela ponnisti kovaan sakkiin.

Huomionosoituksen SM-menestyksestä saavat MATIAS MUSTONEN ja MANU MÄENPÄÄ 

 

Huomionosoitus: Seuracup-ura

LeKi Yleisurheilulle tärkeä ja menestyksekäs kisasarja on valtakunnallinen Seuracup. Siinä urheillaan 11-17 -vuotiaiden sarjoissa, joten joka vuosi yksi ikäluokka kasvaa Seuracupista ulos. Seura haluaakin huomioida neljää 17-vuotiasta urheilijaa, jotka kaikki ovat olleet tärkeässä roolissa Seuracupin kisoissa monien vuosien ajan. LeKi Yleisurheilu kiittää näitä nuoria urheilijoita menestyksekkäistä vuosista ja toivottaa hyvää jatkoa 19-vuotiaiden sarjoissa! 

Huomionosoituksen saavat HELMI KARJAINEN, PINJA KIANTA, LEEVI LIPPONEN ja JUHA NÄRHI

 

Huomionosoitus: Seuracupin pisteiden tekijät

Seuracupin finaaliin pääsyn edellytyksenä on kerätä seurana riittävästi pisteitä kahdessa alkukilpailussa. Alkukilpailuissa kaikkia tarvitaan ja joukkueen pisteiden kerääjät ovat yhtä tärkeitä. Tällä kertaa huomioimme neljä urheilijaa, jotka olivat alkukilpailuissa pisteitä keräämässä, mutta eivät finaalimatkalla mukana. Palkintoina ovat Seuracupin finaalin mestaruusmitalit.

Huomionosoituksen saavat AINO AALTO, KAROLIINA JOUPPI, JENI SUHONEN ja AADA VISKARI

 

Huomionosoitus: Vuoden aikuisurheilija

Suomen Aikuisurheiluliiton toiminnan slogan ”liikuntaa koko elämänkaari” kuvaa osuvasti liiton toiminnan kohdistamista koko aikuisikäiseen väestöön ikärajoihin tuijottamatta.

Dohan MM-kisoissa selostajat muutaman kerran hämmästelivät kuinka kolmekymppiset urheilijat tekivät pikamatkoilla ennätyksensä. Ei se vielä mitään, sillä Lempäälässä vielä nelikymppisetkin tekevät uusia ennätyksiään! Palkittava ottikin aikuisurheilijoiden SM-halleista kaksi kultaa, yhden hopean ja yhden pronssin. Kesällä uudet ennätyslukemat kirjattiin 100 metrillä 11.88 ja 400 metrillä 55.87. Koittakaapa nuoremmat pärjätä tuossa vauhdissa mukana!

Vuoden aikuisurheilija on AKU KALLIO

 

Huomionosoituksia ja tervehdys urheilun ystäviltä katsomosta!

Seuralla menee nyt kovaa. Keväällä ei olisi uskonut, mitä kaikkea kentättömän seuran osalta voi tapahtua. Menestystä on tullut laajalta rintamalta ja mikä parasta, kärki on ollut leveä. Menestys ei tule ilmaiseksi ja sen eteen on tehtävä paljon töitä, ja vielä oikein. Innokkaita osaajia on kuitenkin löytynyt hyvin. Katsomo ymmärtää, että se on menestyvän toiminnan elinehto. Katsomo haluaa tällä kertaa muistaa yhtä seuratoimijaa sekä neljää urheilijaa.

Huomionosoitus: Seuratoimija & Vuoden juniorivalmentaja

Palkittava seuratoimija on poikkeuksellisen valovoimainen. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt jo moneen. Palkittavalla on takana varsin menestyksekäs kilpailu-ura, hän on toiminut innokkaasti ohjaajana, valmentajana ja tarvittaessa toimitsijana. Tällä henkilöllä on geeniperimänä kyky luoda tunnelmaa lähes tyhjästä, jos tarve niin vaatii. Siitä osoituksena on se, että jopa Hakkarin maastocupin voittaja kokee tulevansa suuremmankin kisan ykkösenä maaliin.

LeKi Yleisurheilu on huomionosoituksen saajasta täsmälleen samaa mieltä ja lisää vielä seuraavaa: Palkittava on ahkera, tunnollinen ja ennenkaikkea osaava. Hän siis täyttää kevyesti kaikki Nuori Suomi –juniorivalmentajan kriteerit. Iso joukko kovia yleisurheilijatyttöjä on tälläkin kaudella ollut urheillut hänen ryhmässään. Palkittavalla on monien hyvien ominaisuuksien lisäksi yksi erityinen taito; hän saa ohjaamansa nuoret kehittymään! Siis arvokas ja hyvä tyyppi kaikin puolin. Vaikuttaa ihan siltä, että seuramme saa nauttia palkittavan osaamisesta vielä pitkään. Uskomme, että se on myös molemminpuoleinen toive. Palkittavassa on mahdollisesti kasvamassa yksi LeKi Yleisurheilun tulevaisuuden tekijä ja tukipilari.

Katsomon huomionosoituksen kohde on Lempäälän "Kukkonen" JUUSO PETÄJÄSUO ja hänet palkitaan samalla LeKi Yleisurheilun vuoden juniorivalmentajana!

Huomionosoitus: Paras urheilusuoritus & Vuoden sykähdyttävin hetki

Katsomo haluaa palkita myös parhaan yksittäisen urheilusuorituksen. Se on selkeä valinta: Kalevan kisojen pika-aitojen hopea. Se on siinä - SANTERI KUUSINIEMI.

Seura on jälleen katsomon kanssa samaa mieltä, ja tämä suoritus on samalla LeKi Yleisurheilun vuoden sykähdyttävin hetki!

Huomionosoitus: Historialliset mestarit & Vuoden viestijoukkue

Sokerina pohjalla erilliset huomionosoitukset. Jo keväällä Janakkalan SM-maastoissa oli ilmassa vinkkiä siitä, mitä kesällä voi tapahtua. Katsomon asiantuntemus ei kuitenkaan riittänyt siihen, mitä oikeasti tapahtui. Kausi huipentui Ylivieskaan, jossa LeKi-trio otti seurahistorian ensimmäisen viestimestaruuden näytöstyyliin ja ankkurin antamatta pienintäkään mahdollisuutta muille joukkueille. Kivikovana pidetty Suomen ennätyskin olisi ollut jopa alitettavissa. Historialliset viestimestarit ovat - ALEKSI KIVELÄ, JOONA SOINTU ja SANTTU HEIKKINEN.

Tässäkään seura ei voi olla eri mieltä, tämä kolmikko on samalla LeKi Yleisurheilun vuoden viestijoukkue!

 

Vuoden sisulisäurheilija

Yleisurheilu on kärkitasolla tulosurheilua, joten vuoden sisulisäurheilijan titteliin vaaditaan kovia onnistumisia ja tuloksia.

Palkittava jatkoi siitä mihin vuosi sitten jäi. SM-maastoissa tuli hopeaa. Kesän SM-kisojen menestyksenä 2000 metrin kultaa ja 1500 metrin esteiden hopeaa. SM-viesteissä tuli joukkueen kanssa neljäs sija. Kolme SM-mitalia kauden aikana on jälleen loistava saavutus! Loppukaudesta palkittava oli vielä merkittävässä roolissa lajivoittajana Seuracupin finaalissa sekä vahva lenkki LeKi Yleisurheilun maastoviestin voittajajoukkueessa. Monipuolisuudesta mainitaan vielä, että talvella hiihdon Hopeasompakisoista tuli mestaruus niin henkilökohtaisessa kisasta että viestistä.

Tänä vuonna kisaturisti sai herkistellä Lahden stadionilla. Palkittavan ilme oli 2000 metrin kisassa loppusuoralle kaarrettaessa paljonpuhuva: periksi ei anneta, eikä loppukirikamppailua hävitä. Maalissa ilme oli jopa vieläkin paljonpuhuvampi. Todella upea hetki!

Vuoden sisulisäurheilija on viime vuoden tapaan NORA KYTÄJÄ

 

Vuoden urheilija

Palkintoraati oli positiivisen ongelman edessä, sillä kausi oli erittäin menestyksekäs ja moni urheilija saavutti kovia saavutuksia. Yhdellä urheilijalla koko pitkä kausi oli hämmästyttävän, ja jopa hengästyttävän menestyksekäs, vai mitä sanotte tästä ansioluettelosta:

- Oman ikäluokan SM-halleissa kulta ja hopea
- SM-maastoissa hopeaa
- Oman ikäluokan SM-kisoissa kaksi kultaa
- SM-viesteissä kultaa
- Kalevan kisoissa sijoitukset 8. ja 11.
- Nuorten olympiafestivaalien neljäs sija
- Nuorten Ruotsi-Suomi -maaottelussa edustajana kahdessa lajissa, joista toisessa lajivoitto

Hakkarin kentän avajaistapahtumassa mieltä lämmitti, kun palkittava kertoi kaudelta päällimmäisenä jääneen mieleen SM-viesteissä oman seuran menestys. Tästä on pitkälti yksilölajissakin kyse; oman seuran puolesta urheilu ja joukkueena pärjääminen sykähdyttää niin urheilijaa kuin katsomoa.

Vielä nuorella urheilijalla on lupaava tulevaisuus edessä. Kun on kasvu-uralla huippu-urheilijaksi ja rocktähden look, niin olisiko hän suomalaisen yleisurheilun tuleva superstara? 

Vuoden urheilija on SANTTU HEIKKINEN

 
LiiteKoko
Kauden päätös 2019_tapahtumat ja urheilumenestys.pdf3.11 MT
Urheilukoulun kyselyn tulokset.pdf1.46 MT
A-lk ja pm-menestys 2019.pdf189.71 Kt
Valmennusryhmien stipendit ja palkinnot.pdf176.88 Kt
LeKi-ennätykset 2019.pdf187.46 Kt