Sipilä voitti Hakkarin kovan yllätyssatasen

Hakkarissa kiskaistiin torstaina 10.7. kova satasen kisa - todennäköisesti kovin kentän historiassa. Nokialainen Simo Sipilä voitti ajalla 10,72. Kakkoseksi kirineen Tommi Hartosen aika 10,77 oli paras tuuleton tänä kesänä. Molempien seura on Helsingin IFK. Kolmoseksi ehtinyt Turun Urheiluliiton Antti Toivonen kellotti 10,98. Tuulimittari näytti lähes nollaa.

Hartosella on yhä nimissään seitsemän vuotta sitten juoksemansa SE 10,21. Sipilällä on mitaleita SM-kisoista. Toivosella on päämatkaltaan 400 metriltä mestaruus ja maaotteluedustuksia.

Kovan kolmikon ilmoittautuminen LeKin avoimiin mestaruuskilpailuihin juuri kisojen alkaessa yllätti järjestäjät mieluisasti. Kilpailukanslian Kristiina Heinonen ja Eira Ruonavaara eivät empineet ottaa huiput listoille ja radalle. Satasen osalta kisat muuttuivatkin tasokkaaksi kansalliseksi.

Vahvasta ja omintakeisesta lähdöstään tunnettu Sipilä ei nyt saanut heti repäistyä irti muista. Hartonen johti vielä yli puolimatkassa, mutta sitten 60 metrin spesialisti Sipilä hivuttautui edelle.
- Loppu kulki nyt lupaavasti Ratinan Kalevan Kisojen paukuttelua ajatellen, iloitsi Sipilä maalissa. - Olen melko jäykkä, kun harjoittelin kolme päivää peräkkäin sikana. Ajattelin kilpailla vasta Ratinassa parin viikon päästä, ehkä sitä ennen Joensuun Eliiteissä. No, Tommi soitti aamulla ja suostuin lähtemään kaveriksi Lempäälään.

Hartonen puolestaan oli toipumassa viikon räkätaudista, joten 10,77 tyydytti.
- Hyvissä oloissa uskon lähiviikkoina pystyväni selvästi kovempaan vauhtiin ja eiköhän kaksisatanenkin sitten kulje.

Hyväntuulinen Toivonen haki Hakkarin sataselta nopeutta lähinnä neljällesadalle.
- Tähtään 47 sekunnin rajan rikkomiseen.

Tommi Hartonen, Simo Sipilä ja Antti Toivonen tuulettivat Hakkarin pikatähtinä.

Teksti ja kuva: Antero Korhonen