Jenni taisteli SM-pronssia

14/15-vuotiaiden SM-kisat käynnistyivät tänään Harjavallassa menestyksekkäästi, kun LeKi:n Jenni Lehtinen saavutti pronssimitalin T15 3000m kävelyssä ajalla 17.00,04. Kisan voitti Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tiia Kuikka aikaan 16.21,57.

Mitali tuli tiukan taistelun jälkeen, sillä vielä loppusuoran alussa Jenni oli kisassa neljäntenä, ja mitali näytti saavuttamattomalta. Viimeisillä sadoilla metreillä kuitenkin edellä kävellyt kilpailija väsähti pahasti, ja hurjalla kirillä Jenni nousi kolmanneksi. Loppukiristä tuntuu tulleen Jennin tavaramerkki, sillä hän ratkaisi samaan tapaan hopeamitalin itselleen Janakkala Games -kävelyissä, tosin tiukemmin kuin tänään, sillä tuolloin voittomarginaali oli vain kuusi sadasosaa.

Kävelymenestystä täydensi 14-vuotiaiden poikien vastaavalla matkalla Markus Närvänen sijoittumalla neljänneksi uudella ennätysajallaan 17.48,17. Mitaliinkaan ei eroa ollut kuin neljä sekuntia. Harmillisesti varma joukkuemitali jäi saamatta, koska kisaan ilmoitettu Markus Kyrölä sairastui ja joutui jäämään pois.

Epäonnea oli myös päivän kolmannella edustajallamme Aki Sihvosella, kun hänen P14 200m aitajuoksun eränsä jouduttiin uusimaan ajanoton epäonnistumisen takia. Uusitun erän juoksijoille tuli siis yksi lähtö enemmän illalla juostun finaalin alle. Aki juoksi kuitenkin finaalissa lähelle ennätystään ja oli ajallaan 29.25 kisan viides.

Kisat Harjavallassa jatkuvat vielä koko viikonlopun. Aki jatkaa kisoja P14 100m aitajuoksussa, ja mukana LeKi:stä ovat hänen lisäkseen Ilari Hannikainen P15 seipäässä ja pituudessa sekä Heini Järventausta T15 kuulassa ja kiekossa.