Heini SM-kisojen toisen päivän lekiläismitalisti

LeKi:n nuorten yleisurheilijoiden hyvä vire jatkui Harjavallan 14/15-vuotiaiden SM-kisojen toisena päivänä. LeKi:n mitalitiliä kartutti tänään Heini Järventausta ottamalla pronssia T15-sarjan kuulantyönnössä äärimmäisen tiukassa kilpailussa.

Heini työnsi parhaansa heti ensimmäisellä työnnöllä ja oli kolmen kierroksen jälkeen kärjessä, tosin tasatuloksella Miia Makkosen kanssa paremman toiseksi parhaan tuloksen ansiosta. Viimeistä kierrosta aloitettaessa Heini oli pudonnut niukasti toiseksi Isabelle Nygårdsin taakse. Viimeisillä työnnöillään Kaisa Kymäläinen siirtyi kisan kärkeen ja Miia Makkonen paransi toiseksi parasta tulostaan ja ohitti Heinin. Tullessaan työntövuoroon kierroksen ja siis koko kisan viimeisenä työntäjänä Heini oli mitalisijojen ulkopuolella neljäntenä. Viimeisellään Heini onnistui kuitenkin parantamaan toiseksi parasta tulostaan, ja ohitti uudelleen Miia Makkosen ja nousi pronssisijalle.

Aki Sihvonen jatkoi hyviä aitajuoksuja, vuorossa tänään oli P14-sarjan 100m aitajuoksu. Aki paransi alkuerissä ennätystään parilla kymmenyksellä ja selviytyi finaaliin. Loppukilpailussa Aki oli neljäs, mutta aihetta suureen harmitteluun ei liene, sillä ennätys parani edelleen, ja finaaliaika 14.88 on liki kahdeksan kymmenystä kisoja edeltänyttä parempi. Samalla syntyi uusi 14-vuotiaiden LeKi:n ennätys, jonka Aki vei veljeltään Jaakolta.

Ilari Hannikainen oli kolmas lekiläinen kisoissa tänään. Ilari hyppäsi P15 seiväskisassa 300 ja oli yhdeksäs. Tekniikkaongelmista huolimatta Ilari pääsi tasonsa mukaisen tulokseen, mutta harjoituksissa tehdyt hypyt antavat syytä olettaa, että parempaa on vielä odotettavissa tulevissa kisoissa.

Huomenna SM-kisojen viimeisenä päivänä lekiläisistä kisaan lähtevät vielä Heini T15 kiekkoon ja Ilari P15 pituuteen.