Jaakko suomenmestariksi Seinäjoella

Kesän pääkilpailut ovat nyt käsillä nuorille urheilijoillemme, kun eri puolilla Suomea käydään ikäkausisuomenmestaruuskisoja. Tänä viikonloppuna vuorossa ovat 16/17-vuotiaiden SM-kisat Seinäjoella. Kisat alkoivat lekiläisittäin loistavasti, kun Jaakko Sihvonen voitti M16 seiväshypyn suomenmestaruuden tuloksella 420.

Jaakko lähti kisaan suosikkina, sillä hänen tilastotuloksensa 430 on 16-vuotiaiden paras.  Kisa Lieksan Sami Jaatisen kanssa oli tiukka, ja Jaakko ratkaisi kisan menemällä 420:stä yli ensimmäisellä yrityksellä, kun Sami pääsi yli vasta kolmannellaan.  Tämä on Jaakolle jo toinen seipään suomenmestaruus peräkkäin, sillä Jaakko voitti viime vuonna 15-vuotiaiden vastaavan kisan.

M17 300m alkuerissä Ossi Tuominen juoksi ennätyksensä 37,51, mikä riitti alkuerien 17. sijaan, ja Ossi karsiuitui jatkosta. Samoissa alkuerissä Eetu Viitala veti piikkarit jalkaansa kilpailumielessä ensimmäistä kertaa tänä kesänä, sillä Eetu on kärsinyt jalkavaivoista eikä ole kertaakaan aiemmin tällä kaudella juossut kilpaa. Korvaavat harjoitteet ovat kuitenkin olleet kohdallaan, sillä Eetu voitti eränsä ajalla 36,13 ja selviytyi huomenna iltapäivällä juostavaan finaaliin alkuerien nopeimpana. Oma ulkoratojen ennätyskin parani liki yhdeksän kymmenystä.

Eetun lisäksi huomenna Lempäälän Kisasta kilpailemassa ovat Marja Hovi N17 5000m kävelyssä sekä Vilma Koskinen N17 korkeushypyssä.