Kolmen SM-kullan päivä!

Lempäälän Kisan menestys 16/17-vuotiaiden SM-kisoissa jatkuu vielä eilistäkin huikeampana, kun Seinäjoella päivän kaikki kolme edustajaamme kruunattiin suomenmestareiksi.

Ensimmäisen kullan otti ylivoimaisesti Marja Hovi N17 5000m kävelyssä. Marjan aika 26.54,59 oli pitkälti toista minuuttia parempi kuin kisan kakkosella Nurmon Sanna Mäenpäällä. Samassa lähdössä käydyn N16 kilpailun voittaja ehti Marjan edelle muutamalla sekunnilla, ja molemmat lunastivat näin edustuspaikan Tanskassa käytävässä kävelymaaottelussa.

Seuraava riemunhetki koitti M17 300m metrin finaalissa, kun Eetu Viitala voitti suomenmestaruuden ajalla 36.08. Kisa oli tiukka, Eetun ja viimeisen maaliintulijan ero oli alle sekunnin.

Päivä huipentui lekiläisittäin N17 korkeushypyssä, jossa Vilma Koskinen oli suosikki kauden tilastokärkenä. Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Tampereella kolmiloikassa pronssia ottanut Orimattilan Kristiina Mäkelä oli myös kovassa korkeushyppyvireessä, ja kisaa käytiin tiukasti aina korkeuteen 174 asti. Vilma ylitti korkeuden toisella hyppykierroksella, jolloin Kristiina jätti yhden yrityksen 176:een. Hän ei kuitenkaan ainokaisellaan onnistunut ylittämään korkeutta, ja Vilma saattoi vapautuneesti varmana voittajana jatkaa kilpailua. Vilman uusi ennätyskorkeus 176 meni yli toisella yrityksellä, ja yritykset 178:stakin olivat hyviä.

Suorituksellaan Vilma sai edustuspaikan ensi viikonloppuna Götegorgissa käytävään nuorten Suomi-Ruotsi maaotteluun, joten kauden päätavoite täyttyi. Vilma lähtee kisaan 17-vuotiaden pohjoismaiden tilastoykkösenä.

Huomenna kisoissa lekiläisitä mukana ovat vielä Eetu Viitala ja Ossi Tuominen 300m aitajuoksussa, joka käydään suoraan loppukilpailuna.