LeKi Vattenfall-finaalin yhdeksäs

Vattenfall seuracupin Giga-sarjan finaali käytiin 29.8 Pedersöressä. Pitkän matkan vuoksi LeKi matkusti ja majoittui kilpailupaikalle jo perjantai-iltana. Joukkueen kapteenina toimi Ossi Tuominen ja avajaismarssin kyltinkantajana Hanna Keskinen.

Lopputuloksissa Lempäälän Kisa sijoittui yhdeksänneksi kaikkiaan 14 finaalijoukkueen seurassa (Kankaanpään seudun Leisku oli jäänyt finaalista pois). Viimevuotiseen tapaan finaalin alkuvaiheissa LeKi oli pitkään kolmen parhaan joukossa, parhaimmillaan kakkosena kun kisojen 31 lajista oli käyty kymmenen. Kahdeksan sija jäi lopulta harmillisesti vain yhden pisteen päähän ja sijoitus kuuden parhaan joukkoon 21 pisteen päähän. Tämän vuoden Giga-sarjan voiton vei Liedon Parma pistemäärällä 281, kun LeKi:n kokonaispisteet olivat 231.  

Lajivoittoja Lempäälään tuli kaksi; T11 sarjan Eerika Reunanen oli 60 metrin nopein ja P13 sarjan moukarin pisimmän kaaren heitti Terho Järventausta. Lajeissaan kakkosina olivat Lauri Koskensalo (P13 1000m) ja Ilari Hannikainen (P15 seiväs). Kolmansiksi tulivat Joona Koppanen (P11 1000m) ja Markus Närvänen (P15 keihäs). LeKi-ennätyksiä syntyi kisoissa kolme; Terho Järventausta ja Noora Leppimaa kohensivat omissa nimissään olleita ennätyksiä ja Eerika Reunanen jo 25 vuoden ikään ehtinyttä Marika Hietalan ennätystä. Erikoismainintana esille nostetaan keihäässä Markus Närväsen lähes viiden metrin ennätysparannus, joka palkittiin LeKi-joukkueen tsempparipalkinnolla. Toinen mieltä lämmittävä (vaikkakin taivaalta tuli juuri silloin kylmää vettä niskaan) suoritus oli sukkulaviestin erävoitto ja lopputulosten kuudes sija koko joukkueen hienolla venymisellä.   

Yhteenvetona voidaan todeta, että hyvähenkisen LeKi-joukkueen edustajat suoriutuvat lajeissaan mainiosti. Moni urheilija venyi omaan ennätykseensä tai lähelle sitä. Huomioitava on myös, että puolen tusinaa urheilijaa uhrautui ja kilpaili normaalia sarjaa ylempänä. Näiden lisäksi kymmenkunta urheilijaa mahtuu vielä ensi vuonna samaan sarjaan kuin tänäkin vuonna. Seuran virallinen tavoite eli selviytyminen kuuden parhaan seuran joukkoon ei kuitenkaan toteutunut. Ero kärkijoukkueeseen viime vuoteen verrattuna kuitenkin kapeni lähes 20 pistettä. Tavoitteen kannalta harmillisia poissaoloja oli muiden edustustehtävien, henkilökohtaisten esteiden ja sairastumisten/loukkaantumisten vuoksi. Vastaavasti nämä samat asiat koskevat luultavasti myös kaikkia muitakin joukkueita.

Ensi vuonna on jälleen finaalijoukkueille extrana palkintomatka Suomi-Ruotsi maaotteluun Helsinkiin. Ihmeitä pitää tapahtua, mikäli finaalipaikkaa ei LeKi-joukkueella ensi vuonna saada. Tänä vuonna lekiläisiä edustamassa Suomea nuorten maaottelussa Ruotsissa olivat Eetu Viitala pitkässä viestissä ja Vilma Koskinen korkeudessa.  Liitteenä on Vattenfall seuracupin 2009 Giga-sarjan lopputulokset sekä Lempäälän Kisan edustajien tulokset/sijoitukset.

Kaikki finaalipäivän tulokset löytyvät linkistä http://www.tilastopaja.fi/fi/res/tulokset.asp?u_action=display&u_log=14176 

LiiteKoko
Vattenfall-seuracup finaali 2009_LeKi-tulokset.pdf40.77 Kt