Junnujuoksijoille mitaleita ja kunniaa

LeKin junnujen joukkue sijoittui kunniakkaasti neljänneksi Hämeen Sisulisämaastoviestissä, joka kisailtiin Urjalassa sunnuntaina 20.9. Voiton otti Tampereen Pyrintö, seuraavina Hämeenlinnan Tarmo ja Nokian Urheilijat. Jo perinteiseen viestiin osallistui 12 joukkuetta. Vuosi sitten LeKi oli viides, joten kehitystä on näkyvissä. Joskus seura on voittanutkin viestin ja sijoittunut usein palkinnoille. Joukkueeseen kuuluu kuusi tyttöä ja kuusi poikaa. Ikäryhmissä 10, 12 ja 15 on kussakin neljä juokisjaa. Kaikki juoksevat saman matkan, yhden kilometrin.

Joukkueessa nuorimmista varttuneisiin lueteltuina juoksivat: Iida Niskanen, Nea Karppinen, Aleksi Kivelä, Valtteri Mäenpää, Noora Leppimaa, Henna Mettalo, Arttu Mettalo, Valtteri Niskanen, Jenni Lehtinen, Janina Suomela, Niko Takala ja Markus Kyrölä. Joukkue vetäjineen ja huoltajineen oli erittäin tyytyväinen saavutukseen. Näki ja kuuli, ettei kyse ollut vain 12 juoksijasta vaan hyvin valmistautuneesta joukkueesta. Seuraviirin liehutus uskottiin kisapaikalla olleelle varajuoksijalle Riia Karppiselle.

Lauri Koskensalo, 13, kiristi hopealle valtakunnallisen juoksusarjan maastohuipennuksessa Kuortaneella. Kilpailu oli samana päivänä kuin Urjalan maastoviesti. Lauri oli kakkonen myös neliosaisen sarjan kokonaiskilpailuussa. Ikäkaveri Henri Piiksi ei jalkavaivojen vuoksi voinut osallistua cupin viimeiseen otatukseen, mutta sijoittui silti kokonaiskisan kolmoseksi. 13-vuotiaitten sarjassa kisaili kesän mittaan puolensataa valtakunnan kärkipään juoksijaa, mikä korostaa lempääläiskaksikon saavutusta. Viimeiseenkin kisaan Kuortaneella osallistui yli 20 juoksijaa.