Yleisurheilukoulu kesä 2017

 

Lempäälän Kisa Yleisurheilun YLEISURHEILUKOULU on tarkoitettu 8-15-vuotiaille liikunnallisille, lajista kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Yleisurheilukoulussa juostaan, hypätään ja heitetään sekä harjoitellaan eri yleisurheilulajeja sekä kehitetään ominaisuuksia monipuolisesti. Kilpailemaan kannustetaan, mutta se ei ole pakollista. 

 

Urheilukoulun ajankohta & Harjoitukset

Yleisurheilukoulu alkaa Hakkarin urheilukentällä tiistaina 2.5. Ryhmät aloittavat klo 18.30. Harjoitukset pidetään Hakkarin urheilukentällä ja sen ympäristössä  2.5. - 29.8. välisenä aikana. Juhannusviikolla torstaina 22.6. ei ole urheilukoulua.

Yleisurheilukouluun osallistuvat jaetaan iän perusteella alla oleviin ryhmiin tietotaidoista tai kuntotasosta riippumatta. Ryhmien sisällä osallistujat jaetaan vielä tarvittaessa pienempiin ryhmiin osaamisen perusteella, jolloin ohjelmat ja harjoitteet voidaan paremmin kohdentaa lapsille.

 • Oranssi ryhmä (2008-2009-syntyneet)
  • harjoittelee kaksi  kertaa viikossa
  • tiistaisin klo 18.30-20.00 ja torstaisin (vk 22 alkaen) klo 17.30-19.00
 • Sininen ryhmä (2006-2007-syntyneet)
  • harjoittelee kaksi kertaa viikossa
  • tiistaisin klo 18.30-20.00  ja torstaisin (vk 22 alkaen) klo 17.30-19.00
    
 • Punainen ryhmä (-> 2005 syntyneet)
  • harjoittelee kaksi kertaa viikossa
  • tiistaisin klo 18.30-20.00  ja torstaisin (vk 22 alkaen) klo 17.30-19.00

 

Viimevuotiseen tapaan kaikki 8-15-vuotiaat urheilukoululaiset voivat halutessaan osallistua myös päivätreeneihin koulujen loma-aikana 5.6.-7.8. Harjoitukset pidetään maanantaisin Hakkarin kentällä klo 10.30-12. (Paitsi ma 12.6. hiekkakentällä). Osallistujat jaetaan kulloinkin iän mukaan sopiviin ryhmiin.

Torstaipäivien laji-illat ovat osa oranssin, sinisen ja punaisen ryhmän kesän 2016 urheilukoulua. Laji-iltojen ajankohdat ja lajit ovat seuraavat:

1.6. Seiväs ja keihäs
15.6. Korkeus ja aitajuoksu
29.6. Pituus ja kävely
6.7. Kolmiloikka ja kuula
20.7. Kiekko ja pituus
10.8. Korkeus ja pitkät juoksut/estejuoksu
17.8. Moukari ja aitajuoksu

Päätöstapahtuma pidetään kentällä tiistaina 29.8. klo 18.00, jossa koko perheelle löytyy mukavaa tekemistä.

 

Pienryhmät

Kesäkaudella jatketaan aktiivisten kilpailullisesti tavoitteellisten urheilijoiden erillisiä pienryhmiä, jotka harjoittelevat erikseen sovittuina aikoina ohjatusti 1-2 kertaa viikossa urheilukoulun harjoitusten lisäksi. Ryhmien vetäjät suunnittelevat harjoitukset itsenäisesti ja tiedotus tapahtuu ryhmäkohtaisesti vetäjien toimesta. Ryhmät on tarkoitettu harjoitteluun ja kilpailuun motivoituneille 9-15 vuotiaille nuorille, jotka ovat kilpailleet edellisellä kaudella.

 • Heittoryhmä
 • Juoksuryhmä
 • Hyppyryhmä
 • Kävelyryhmä
 • Ottelu/monipuolisuusryhmä


Ryhmien maksut

Kesän Yleisurheilukoulun ryhmät ja ryhmien maksut ovat seuraavat:

 • Oranssi ryhmä (2008-2009-syntyneet): maksu 160 €, mikäli on LeKi Yleisurheilun jäsen, ja maksu 180 €, mikäli ei ole jäsen, yu-lisenssin hankkii jokainen itse erikseen
 • Sininen ryhmä (2006-2007-syntyneet): maksu 160 €, mikäli on LeKi Yleisurheilun jäsen, ja maksu 180 €, mikäli ei ole jäsen, yu-lisenssin hankkii jokainen itse erikseen
 • Punainen ryhmä (-> 2005 syntyneet): maksu 160 €, mikäli on LeKi Yleisurheilun jäsen, ja maksu 180 €, mikäli ei ole jäsen, yu-lisenssin hankkii jokainen itse erikseen

Maksuihin saa sisarusalennuksen 20 €  toisesta lapsesta alkaen.

Maksu sisältää urheilukoulun ohjauksen sekä osallistumismaksut LeKi Yleisurheilun viikkokisoihin ja tapahtumiin, sisulisäkisoihin, valtakunnalliseen Seuracupiin ja viesteihin.


Oranssit, Siniset ja Punaiset ryhmät hankkivat pakollisen yleisurheilulisenssin itse SULin sivujen kautta. SULin yleisurheilulisenssiin kuuluu mm. vakuutus, pakollinen kilpailulupa SUL:n alaisissa kilpailuissa ja Spurtti News –lehti 8-13 -vuotiaille.

Ryhmien ohjaajien yhteystiedot löytyvät oheisesta linkistä.

Urheilukouluun ilmoittautuminen

Urheilukouluun ilmoittaudutaan klikkaamalla oheista painonappia. Urheilukoulutiedotteita ja muuta tärkeää informaatiota lähetetään yhteystiedoissa annettuun sähköpostiosoitteeseen, joten täytä kaikki tiedot tarkasti.
Muista täyttää jokaisesta urheilukoululaisesta oma lomake.

Urheilukoulumaksu lähetetään toukokuun aikana lomakkeessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.


Ilmoittautumisen peruminen

Mikäli olet ilmoittanut lapsesi urheilukouluun, mutta jostain syystä lapsesi keskeyttää osallistumisen, peritään käsittelykuluina 10€/harjoituskerta sekä mahdollisesti hankittu lisenssimaksu. Esimerkiksi harjoitukset alkavat 2.5. ja peruminen tapahtuu 18.5., jolloin harjoituskertoja on pidetty 2 kpl, joten käsittelymaksu on 20€. On ehdottoman tärkeää muistaa perua osallistuminen, jotta jonossa olevat lapset saavat mahdollisuuden osallistumiseen. Peruminen tapahtuu ilmoittamalla siitä sähköpostilla osoitteeseen yleisurheilukoulu@lekiyu.net.


Urheilukoulun ohjelmat

Alla olevista linkeistä löytyvät eri ryhmien ohjelmat eli tieto, mitä eri urheilukoulukerroilla pääsääntöisesti tehdään.

Seura-asut

Lempäälän Kisa Yleisurheilun seura-asujen toimittaja on vuodesta 2015 lähtien Noname. Mallistosta löytyy seura-asuja koko yleisurheiluväelle. Seuraava kisavaatteiden sovitustilaisuus on Hakkarin urheilukentän huoltorakennuksessa erikseen tiedotettavana ajankohtana. Vaatteiden toimitusaika on n. 7 viikkoa.

 

Urheilukoulun pelisäännöt

Harjoittelukertojen jouhevan sujumisen ja kannustavan ilmapiirin luomiseksi sovimme lasten kanssa, että noudatamme urheilukoulussa seuraavia sääntöjä:

 1. Saavun urheilukouluun ajoissa.
 2. Kuuntelen tarkkaavaisesti annettuja ohjeita.
 3. Teen harjoitteet niin hyvin kun pystyn.
 4. Kannustan muita yrittämään parhaansa.
 5. En kiusaa toisia, vaan olen reilu kaikkia kohtaan.
 6. Harjoittelen aina iloisella mielellä.

Pelisäännöt käydään läpi urheilukoululaisten kanssa ensimmäisten harjoituskertojen yhteydessä.

 

Urheilukouluun liittyviä tapahtumia

Tänäkin vuonna ohjelmassa on paljon tapahtumia ja kisoja, joissa koko perhe voi olla mukana.

 

OmaSp-maastojuoksucup

Toukokuun aikana järjestetään  OmaSp-maastojuoksucup kolmena osakilpailuna (3.5., 10.5. ja 17.5.). Kilpailuihin voivat osallistua ilmaiseksi kaikki  lapset ja aikuiset. Ilmoittautuminen tapahtuu etukäteen netissä kilpailun sujuvuuden vuoksi.
Paikan päälläkin ehtii vielä ilmoittautua klo 17.00-17.30, mikäli ennakkoilmoittautuminen pääsi unohtumaan.  Juoksut alkavat ilmoittautumisten ja alkuverryttelyn jälkeen n. klo 18.00.

Kaikki vähintään kahteen osakilpailuun osallistuneet palkitaan viimeisessä osakilpailussa 17.5., joka on samalla myös Lempäälän kunnan maastojuoksumestaruuskilpailu. Palkinnot maastojuoksucupiin tarjoaa Lempäälän OmaSP.

 

Viikkokisat ja OmaSp -viikkokisacup

P/T5-sarjasta ylöspäin järjestetään kesän aikana neljät viikkokisat ja LeKin mestaruuskilpailut (8.6., 17.6., 13.7., 27.7. ja 3.8.), joissa pääsee kilvoittelemaan itsensä tai kavereiden kanssa oikeiden yleisurheilukisojen tunnelmassa. Kisoissa on tänäkin kesänä mukana lekiläisten lisäksi suuri joukko urheilijoita eri puolilta Hämeen piiriä ja Suomea. Houkuttimena ovat mm. monipuolinen lajivalikoima, sähköajat ja tuulimittaus. Seuran omat viikkokisat ovat oleellinen osa kesäkauden urheilukoulua.

Kesän viikkokisat ja seuran mestaruuskilpailut muodostavat OmaSp –viikkokisacupin, jossa kerätään pisteitä osallistumisaktiivisuuden ja menestyksen perusteella. Sarjojen (P/T5 - P/T15) kolme parasta sekä kaikki vähintään yhteen kisaan osallistuneet LeKi Yleisurheilun urheilukoululaiset, nuorisovalmennusryhmäläiset tai jäsenet palkitaan urheilukoulun päätöstilaisuudessa 29.8.

OmaSp viikkokisacupin pistelasku

Osallistuminen kilpailuun: 5p / laji
Sijoituspisteet lajien kolmelle parhaalle:  1. = 4p, 2. = 2p ja 3. = 1p
Lisäpisteet aktiivisuudesta: Mikäli osallistut kilpailussa oman sarjasi kaikkiin lajeihin +5p

 

Seuracup

Valtakunnallisen Seuracupin ensimmäinen osakilpailu (sarjat: P/T11 -> P/T17) kilvoitellaan myöskin jo kahdeksatta kertaa peräkkäin Hakkarin urheilukentällä tiistaina 4.7. Lempäälän kunnan mestaruuskilpailut (Sarjat: P/T9 -> aikuisurheilijat)  pidetään keskiviikkona 16.8. Kaikki omat kilpailut ovat Leki Yleisurheilun urheilukoululaisille maksuttomat. Kilpailuihin ilmoittaudutaan kilpailukalenterin kautta.

 

Cooperin testi

LeKi YU järjestää torstaina 24.8. klo 18.00 koko perheen yhteisen Cooperin testi -tapahtuman, jossa kaikilla on mahdollisuus testata oman kuntotasonsa. Cooperin testillä mitataan maksimikestävyyttä. Testissä on tarkoitus edetä 12 minuutissa niin pitkälle kuin pääsee ja kuntotason voi tarkistaa oheisesta taulukosta juostun matkan perusteella. Testit juostaan klo 18.00 alkaen useassa eri ryhmässä ilmoittautumisten ja kuntotason mukaan.

 

Kilpailuja muualla


Kannattaa rohkeasti lähteä mukaan kisoihin myös Lempäälän ulkopuolelle. Seura huolehtii osallistumismaksuista viikkokisojen lisäksi sisulisäpm- ja Seuracupin kisoihin sekä kaikkiin viesteihin. Näihin kisoihin ilmoittautumisista tiedotetaan aina erikseen seuran nettisivuilla.

13.5. Sisulisämaastot / Valkeakoski
12.6. Hippo-kisat
4.7. Seuracup I osakilpailu / Lempäälä
11.-12.7. Sisulisäottelut I / Akaa (Viiala ja Toijala), Hämeenlinna
29.-30.7. Sisulisähuipentuma / Tampere
7.8. Seuracup II osakilpailu / Nokia
19.8. Sisulisäviestit / Hämeenlinna
2.9. Seuracupin finaali / Sastamala
17.9. Sisulisäottelut II / Tampere
27.9. Sisulisämaastoviesti / Akaa (Toijala) 

LiiteKoko
Yleisurheilukoulu_pelisäännöt.pdf103.17 Kt
Teemat_oranssit_kesä_2017.pdf27.13 Kt
Teemat_punaiset_kesä_2017.pdf27.19 Kt
Teemat_siniset_kesä_2017.pdf27.2 Kt
Urheilukoulumaksu_kesa_2017.pdf661.79 Kt